Рада Безпеки ООН терміново збирається через ізраїльські удари по Ірану
Рада Безпеки ООН терміново збирається через ізраїльські удари по Ірану

Рада Безпеки ООН терміново збирається через ізраїльські удари по Ірану

У понеділок Рада Безпеки проводить позачергове засідання ООН з вимоги Ірану для обговорення нещодавніх ізраїльських авіаударів по території Ірану. Іран звинуватив Ізраїль у порушенні міжнародних прав та підкреслив, що ці дії можуть призвести до ескалації конфлікту в регіонах.

Рада Безпеки ООН збереться в понеділок у зв’язку з ударами Ізраїлю по Ірану. Засідання було ініційоване Іраном, який звинувачує Ізраїль у порушенні міжнародного права через ранішні удари, здійснені в суботу.

У своєму зверненні до Ради Безпеки Іран заявив, що дії Ізраїлю є “серйозним порушенням суверенітету і територіальної цілісності” країни та “грубим порушенням міжнародного права і Статуту ООН”.

Посол Ізраїлю при ООН Денні Данон відповів, що запит Ірану є “черговою спробою завдати шкоди Ізраїлю, цього разу на політичній арені”, підкресливши право країни на самозахист. Він також назвав “смішними” звинувачення у порушенні міжнародного права.

“Ірану не буде дозволено продовжувати ховатися за спинами своїх союзників, до тих пір, поки Іран продовжує погрожувати і намагатися завдати нам шкоди, він заплатить за це”, – сказав Данон.

Удар Ізраїлю по Ірану вивів із ладу найважливіший компонент іранської програми балістичних ракет.

Теги по теме
Новости политики ООН Иран
Источник материала
loader