WP: Ілон Маск на початку кар'єри міг бути у США незаконно. Тепер він виступає проти нелегальних мігрантів
WP: Ілон Маск на початку кар'єри міг бути у США незаконно. Тепер він виступає проти нелегальних мігрантів

WP: Ілон Маск на початку кар'єри міг бути у США незаконно. Тепер він виступає проти нелегальних мігрантів

Американський бізнесмен Ілон Маск на початку своєї кар’єри міг працювати у США на нелегальних підставах. Тепер же він підтримує кандидата в президенти США Дональда Трампа, виступаючи проти іммігрантів без документів.

Про це пише Washington Post.

Маск, що народився в Південній Африці, приїхав до Пало-Альто в Каліфорнії у 1995 році, щоб вступити до аспірантури Стенфордського університету. Утім, він так і не зробив цього, натомість працюючи над своїм стартапом Zip2.

За словами юристів, з якими поспілкувалося видання, у такому разі Маск не мав законних підстав залишатися в США.

В угоді про фінансування стартапу Маска на 3 мільйони, яку той уклав із венчурною компанією Mohr Davidow Ventures, йшлося, що він, його брат та бізнес-партнер мають 45 днів на отримання легального робочого статусу. В іншому разі венчурна компанія могла забрати свої інвестиції.

Пізніше бізнесмен ніколи не визнавав, що працював без належного легального статусу. Водночас у 2013 році він пожартував, що на початку своєї кар’єри перебував у «сірій зоні», а у 2020 році заявив, що отримав «студентську робочу візу» після того, як відклав навчання в Стенфорді.

Проте журналісти знайшли електронний лист Маска до співзасновників Tesla, у якому той визнав, що не мав дозволу перебувати в Сполучених Штатах, коли він заснував Zip2. Він нібито звертався до Стенфордського університету, щоб залишитися в США на законних підставах, хоч, за його словами, його «не дуже цікавив ступінь».

Як пише WP, такі факти про Маска суперечать його публічній позиції щодо незаконних іммігрантів та безпеки кордону США. Так, він звинувачував віцепрезидентку Камалу Гарріс та інших демократів в «імпорті виборців», а також загалом підтримував Дональда Трампа в його поглядах на мігрантську політику.

Зв’язки між Трампом та Маском

Агенція Bloomberg писала, що Ілон Маск уже передав гроші на підтримку передвиборчої кампанії кандидата в президента США Дональда Трампа. Невідомо, скільки передав мільярдер, але суму назвали значною.

Згодом видання Wall Street Journal, покликаючись на власні джерела, писало, що Маск виділятиме щомісяця 45 млн доларів на нещодавно створений «Американський коаліційний виборчий комітет» (America PAC), який підтримує Дональда Трампа у його президентській кампанії.

Згодом мільярдер спростував цю інформацію, заявивши, що ця сума значно менша.

Крім того, Маск у розмові Трампом пропонував свою кандидатуру на посаду в його адміністрації, якщо того переоберуть. Згодом Трамп казав, що в такому разі призначить Маска главою новоствореної комісії з ефективності уряду, яка буде повинна провести аудит американських відомств.

Источник материала
loader