5 найбільших змін, які ми очікуємо в нових iMac на M4
5 найбільших змін, які ми очікуємо в нових iMac на M4

5 найбільших змін, які ми очікуємо в нових iMac на M4

Новий чип M4

Востаннє Apple оновлювала iMac у жовтні минулого року, перейшовши з процесора M1 на M3, пише 24 Канал. Цього разу компанія вирішила не пропускати рік, тож ми очікуємо на M4 десь протягом цього тижня. Новий чип виготовлений за 3-нанометровою технологією другого покоління від TSMC, що повинно покращити продуктивність (очікується 20-25% приросту) та споживання енергії, при цьому оновлюючи 8-ядерний процесор до 10-ядерного.

Аксесуари USB-C Magic

Дослідники, що аналізували код тестової версії macOS 15.1, помітили в ньому згадки нових аксесуарів Magic. Зокрема з'явилися посилання на нові моделі Magic Keyboard, Magic Trackpad та Magic Mouse.

Apple дійсно повинна перевести всі свої нові пристрої з Lightning на USB-C до кінця цього року, щоб відповідати європейським нормам. Тому нам слід очікувати USB-C на Magic Mouse, Magic Keyboard та Magic Trackpad у комплекті з наступним iMac.

Додаткова уніфікована пам'ять

Попередні повідомлення Bloomberg вказували на те, що всі комп'ютери Mac з M4 матимуть щонайменше 16 гігабайтів оперативної пам'яті. Це також стосується iMac з M4, тому ми, швидше за все, побачимо 16 гігабайтів у всіх базових моделях iMac з можливістю оновлення до 32 гігабайтів. Раніше максимальний обсяг становив 24 гігабайти.

Більше портів Thunderbolt

Ситуація з портами на 24-дюймовому iMac завжди була трохи дивною. Існує дешевша базова модель лише з 2 портами Thunderbolt, а потім дорожча модель з 2 портами Thunderbolt і додатковими 2 стандартними портами USB-C.

Хоча ніщо не вказує на те, що Apple збільшить кількість портів на базовій моделі, є велика ймовірність, що всі чотири порти на більш дорогих моделях iMac будуть Thunderbolt, а не по два.

Згідно з попереднім аналізом матриці M4, з'ясувалося, що чіп Apple M4 оснащений чотирма контролерами Thunderbolt, порівняно з двома на чипі M3 і більш ранніх моделях. Це може означати, що Apple дійсно може поставити 4 порти Thunderbolt на майбутній iMac M4.

Wi-Fi 7

Apple, імовірно, додасть стандарт Wi-Fi 7 у майбутньому iMac M4, як це було зроблено в лінійці iPhone 16.

Wi-Fi 7 підтримує швидкість до 46 Гбіт/с, що більш ніж у п'ять разів перевищує швидкість Wi-Fi 6E (9 Гбіт/с). Wi-Fi 7 також працює на каналах 320 МГц і підтримує діапазон 6 ГГц, що значно зменшує перешкоди та перевантаження сигналу.

Висновки

На жаль, немає жодних чуток, які б вказували на те, що Apple усе ще працює над більшим iMac або будь-яким різновидом iMac Pro. Принаймні, за словами Apple, 24-дюймовий iMac – це найбільше, що вони будуть робити на цей час.

Теги по теме
Apple Техно Гаджеты
Источник материала
loader
loader