Android 16 може отримувати «поточні» сповіщення подібно iPhone
Android 16 може отримувати «поточні» сповіщення подібно iPhone

Android 16 може отримувати «поточні» сповіщення подібно iPhone

Відповідно до коду бета-версії Android 15, виявленого Мішаалом Рахманом з Android Authority , який часто занурюється в код, щоб відкрити нові функції, Android 16 може отримати нову функцію «Розширені поточні сповіщення», яка дозволить розробникам зберігати постійні сповіщення в рядку стану Android.

Наразі код дозволяє додавати піктограму у формі таблетки з настроюваним текстом і кольором фону в рядок стану Android. Деякі фіктивні сповіщення, створені Рахманом, показують, як їх можна використовувати, наприклад, щоб повідомляти вам, коли очікувати прибуття вашого Uber.

У Android вже є така функція, починаючи з Android 12, яка дозволяє вам знати, як довго ви розмовляєте телефоном, зазначає Рахман.

Знімок екрана, на якому показано зображення Карт Google із піктограмою у формі таблетки в рядку стану, яка містить невелику піктограму Uber і слова «Забрати через 5 метрів».
Скріншот імітації поточного сповіщення для Uber, створений Рахманом. Знімок екрана: Mishaal Rahman / Android Authority

Це виглядає схоже на функцію iOS Live Activities , яка відображає такі речі, як таймери, результати спортивних змагань і приблизний час доставлення на екранах блокування користувачів і вгорі сповіщень. На iPhone 14 Pro і новіших версіях вони відображаються як віджети, на які можна просто поглянути у виріз Dynamic Island, поки ви робите інші дії на телефоні.

Я хотів би мати щось подібне на своєму телефоні Pixel 6. Заходи в прямому ефірі — це чудовий спосіб не забути про паркомат, який я оплатив через додаток для паркування мого міста, або швидко перевірити, коли прибуде доставлення їжі. Наявність чогось подібного на Android стане однією перешкодою для мене, щоб повернутися на платформу в майбутньому.

Источник материала
loader
loader