Депутат Полтавської облради через суд поновив інвалідність, яку йому скасувала МСЕК
Депутат Полтавської облради через суд поновив інвалідність, яку йому скасувала МСЕК

Депутат Полтавської облради через суд поновив інвалідність, яку йому скасувала МСЕК

Депутат Полтавської облради через суд поновив інвалідність, яку йому скасувала МСЕК - Фото 1

Депутат Полтавської обласної ради Андрій Удовиченко від фракції “Рідне місто” через суд поновив статус людини з інвалідністю, якого був позбавлений в рамках кримінальної справи.

Про це пише видання “Полтавщина”, посилаючись на рішення Другого апеляційного адміністративного суду від 14 жовтня.

“Другий апеляційний адміністративний суд розглянув апеляцію на рішення суду першої інстанції та залишив її без задоволення. Таким чином, депутат набув статусу особи з інвалідністю, в рамках кримінальної справи його позбули цього статусу, але невдовзі він через суд повторно став особою з інвалідністю”, – пояснює видання.

Зокрема, колегія суддів вирішила частково задовольнити адміністративний позов Удовиченка, визнавши протиправним та скасувавши висновок ДЗ «Центральна Медико-соціальна експертна комісія Міністерства охорони здоров`я України» від 18.10.2023.

Нагадаємо, що 10 липня поточного року депутат Полтавської облради Андрій Удовиченко подав позов до Полтавського окружного адміністративного суду з проханням визнати протиправним та скасувати рішення державного закладу «Центральна медико-соціальна експертна комісія Міністерства охорони здоров’я України» від 18.10.2023 про скасування Удовиченку другої групи інвалідності.

Тоді суд встановив, що на засіданні Центральної МСЕК МОЗ України 18.10.2023 заочно була проведена медико-соціальна експертиза за документами стосовно Андрія Удовиченка, якою скасована II група інвалідності, а позивач не визнаний інвалідом, починаючи з дати встановлення інвалідності.

Позивач із вказаним висновком не погодився та звернувся до апеляційного суду із даним позовом.

Нагадаємо, що на місцевих виборах 2020 року до Полтавської облради Андрій Удовиченко йшов першим номером у виборчому списку партії “Рідне місто”. // ТСН

Tweet
Источник материала
loader