Google Chrome отримає наймасштабніше нововведення
Google Chrome отримає наймасштабніше нововведення

Google Chrome отримає наймасштабніше нововведення

Google працює над реалізацією проекту Jarvis, в рамках якого для браузера Chrome створюється віртуальний помічник на базі штучного інтелекту. Алгоритм допоможе оптимізувати різні завдання, такі як пошук інформації в інтернеті, онлайн-покупки та бронювання авіаквитків.

Що ще відомо

За словами людей, знайомих із процесом розробки, Jarvis буде заснований на наступній версії нейромережі Gemini, а сам ШІ-асистент буде доступний лише у браузері. Новий інструмент покликаний автоматизувати повсякденні завдання в інтернеті, роблячи скріншоти та виконуючи текстові команди користувача.

Відразу кілька компаній, що працюють у сфері штучного інтелекту, створюють аналогічні ШІ-помічники. Наприклад, Copilot Vision від Microsoft зможе обговорювати з користувачем веб-сторінку, що переглядається. Очікується, що наступного року алгоритми Apple Intelligence також навчаться розуміти, що відбувається на екрані пристрою користувача, і зможуть виконувати від імені людини деякі дії в програмах. Нещодавно компанія Anthropic представила оновлену версію нейромережі Claude, алгоритми якої здатні вивчати, як користувачі використовують комп’ютери. Очікується, що аналогічний продукт запустить OpenAI, що володіє ChatGPT.

Публічна демонстрація Jarvis може відбутися у грудні цього року, але не виключено, що анонс затримається. Google планує відкрити ранній доступ до цієї нейромережі обмеженій кількості тестерів, які допоможуть знайти баги, після чого Google може розпочати масштабне впровадження інноваційної технології.

Источник материала
loader