Як боротись із навалою шкідливих гризунів
Як боротись із навалою шкідливих гризунів

Як боротись із навалою шкідливих гризунів

Шкідливі мишоподібні гризуни – серйозний виклик для аграрія в осінній період. Адже у зв’язку зі скороченням кормової бази вони масово мігрують у посіви озимих культур, багаторічні насадження та місця зберігання збіжжя. Й за відсутності контролю можуть суттєво пошкодити й навіть знищити рослини та зерно. Саме тому фахівці Ukravit рекомендують проводити постійний моніторинг полів та садів і за потреби застосовувати родентициди.

«Підвищений температурний режим вересня та пов’язана з цим наявність кормової бази сприяли розмноженню та поширенню шкідливих мишоподібних гризунів, – зазначає керівник департаменту агротехнологій компанії Олександр Мигловець. – Однак подальше зниження середньодобових температур змушує їх поступово мігрувати в пошуках їжі, відповідно, під загрозою опиняються посіви озимих зернових, ріпаку, території під багаторічними насадженнями, а також потужності для зберігання. Сьогодні надпорогова чисельність гризунів спостерігається переважно в багаторічних травах та на незораних ділянках. Однак поодинокі нори зустрічаються і в посівах озимих культур. Й надалі їх чисельність зростатиме. Крім того, гризуни є переносниками великої кількості небезпечних для людини хвороб, і це теж необхідно враховуватиТому, щоб не ризикувати врожаєм, як потенційним, так і тим, що вже на зберіганні, необхідно забезпечити надійний контроль цієї загрози».

Для боротьби зі шкідливими мишоподібними гризунами в осінній період Олександр рекомендує застосувати Бродівіт (бродіфакум, 0,25%). Його діюча речовина володіє кишковою дією та є антикоагулянтом другого покоління, механізм дії якого полягає в порушенні утворення вітаміну К1, необхідного для продукування білків протромбінового комплексу. Після вживання у гризунів порушується згортання крові, що призводить до підвищеної схильності до кровотеч і подальшої загибелі. А за рахунок новітніх допоміжних речовин і сучасної препаративної форми препарат відмінно утримується на зерні.

Бродівіт – не лише дієве, а й ефективне рішення: однак упаковка дозволяє позбутися гризунів на площі понад 30 га. При цьому препарат не токсичний для корисних мікроорганізмів і не накопичується в об’єктах навколишнього природного середовища.


Перегляди: 0
Источник материала
loader