Meta випустила відкриту версію генератора подкастів
Meta випустила відкриту версію генератора подкастів

Meta випустила відкриту версію генератора подкастів

Проєкт під назвою NotebookLlama може створювати дайджести завантажених текстових файлів або джерел у стиль подкастів.

Копанія Meta випустила відкриту версію функції генератора подкастів, подібну до Google NotebookLM. Про це пише TechCrunch.

Проєкт під назвою NotebookLlama використовує власні моделі Meta Llama для більшої частини обробки. Генератор подкастів може створювати дайджести завантажених текстових файлів або джерел у стиль подкастів.

Спершу NotebookLlama створює стенограму PDF-файлу. Потім він додає «більше драматизації» та переривання перед подачею стенограми до відкритих моделей синтезу мовлення. 

Meta випустила відкриту версію генератора подкастів - Фото 1

Фото: Meta

Генератор подкастів все ще знаходиться на початковій стадії, тому програмне забезпечення було випущено у відкритій версії, на відміну від NotebookLM від Google. Одним із обмежень є не надто природний тон розмови та голос, які використовує модель ШІ.

Окрім цього, NotebookLlama і NotebookLM схильні до «галюцинацій», навіть якщо користувач надає точні джерела вмісту для створення подкасту. 

  • Читайте також: «У тренді подкастів зараз доступність і чесність, бо неякісний матеріал тільки шкодить ринку»

Нагадаємо, нещодавно Meta запустила кілька нових моделей штучного інтелекту. Одна із них працює за принципом «оцінювач-самоучка» і може навчати інший штучний інтелект без участі людини. Компанія очікує, що це підвищить ефективність для підприємств, які використовують великі мовні моделі.

Фото: Pexels

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Источник материала
loader