Орбан демонстративно їде до Грузії на фоні критики виборів з боку ЄС
Орбан демонстративно їде до Грузії на фоні критики виборів з боку ЄС

Орбан демонстративно їде до Грузії на фоні критики виборів з боку ЄС

Джерело

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан готується до офіційного візиту до Грузії. Місцева влада зве його одним із найближчих союзників у Європі.

Візит Орбана доповнять ключові угорські урядовці, включаючи міністрів зовнішньої політики, торгівлі та економіки. В програмі передбачені переговори між Орбаном і грузинським прем'єр-міністром Іраклієм Кобахідзе, а також виступ для преси.

Цей візит відбувається на тлі критики з боку ЄС щодо останніх парламентських виборів у Грузії. Єврокомісія закликала Центральну виборчу комісію Грузії врахувати висновки спостерігачів БДІПЛ/ОБСЄ, які повідомили про процедурні порушення, порушення таємниці голосування та залякування виборців.

Окрім цього, спостерігачі відзначили поляризацію виборчої атмосфери. Також критиці піддали нещодавні законодавчі поправки, що спричинили нерівність умов для учасників виборів.

Орбан часто проявляє готовність підтримувати країни, до яких ЄС ставиться з критикою. Це вже вкотре підкреслює відмінність його позицій від офіційної позиції як Євросоюзу, так і НАТО.

В якомусь сенсі, це додаткова мотивація для України продовжити свою інтеграцію в західні структури. Якщо звідти не виганяють ось цих – здається, наші типові помилки в Європі взагалі помічати не будуть. Sad but true.

Название источника
Ехо Кавказу
Ссылка на материал
https://www.ekhokavkaza.com/a/viktor-orban-letit-v-tbilisi-lichno-pozdravitj-gruzinskuyu-mechtu-/33175274.html
Источник материала
loader