Ставки за програмою єОселя для ветеранів треба знижувати - Шуляк
Ставки за програмою єОселя для ветеранів треба знижувати - Шуляк

Ставки за програмою єОселя для ветеранів треба знижувати - Шуляк

На сьогодні лише 270 сімей ветеранів придбали житло за програмою "єОселя", і цю ситуацію потрібно виправляти, зокрема, встановивши для них пільгову ставку на рівні 3%.

Таку думку висловила голова Комітету ВР з організації державної влади, регіонального розвитку, місцевого самоврядування та містобудування Олена Шуляк в інтерв’ю Укрінформу.

"Ветерани неактивно використовують цю програму — лише 270 сімей", - зазначила вона.

Шуляк назвала таку ситуацію "несправедливістю, яку потрібно терміново виправити". Вона пояснила, що зараз для ветеранів діє відсоткова ставка 7%, тоді як для чинних військовослужбовців вона становить 3%.

"Ветеранська спільнота має всі підстави вимагати рівних умов із військовослужбовцями, зокрема, мати пільгову ставку по іпотечному кредитуванню 3%", - переконана депутатка.

Вона зазначила, що нещодавно мала розмову з заступницею керівника Офісу Президента Іриною Верещук, яка "була щиро здивована цією ситуацією".

"Вважаю це питання важливим. Ми порушували його ще тоді, коли Міністерство у справах ветеранів очолювала Юлія Лапутіна. Сподіваюсь, нова міністерка приділить цьому увагу, а уряд почує наші аргументи і внесе відповідні корективи та зміни у єОселю", - сказала Шуляк.

Як повідомляв Укрінформ, у межах програми ЄС Ukraine Facility протягом чотирьох років бюджетні програми Мінветеранів для забезпечення житлом ветеранів війни та членів сімей загиблих захисників і захисниць будуть профінансовані на €450 мільйонів.

Источник материала
loader