Ці 7 прізвищ давали лише бізнесменам: перевірте своє у списку
Ці 7 прізвищ давали лише бізнесменам: перевірте своє у списку

Ці 7 прізвищ давали лише бізнесменам: перевірте своє у списку

LifeStyle24 підготував добірку прізвищ, які у минулому давали бізнесменам. Ці родові імена описав мовознавець Юліан Редько у своїй праці "Сучасні українські прізвища".

Добірка прізвищ, які давали бізнесменам

Крамар

Це прізвище отримували люди, які були власниками магазинів. Наразі відомо про 3798 носіїв такого родового імені. Вони переважно мешкають у Київський, Тернопільській і Львівській областях. Також представники цього прізвища згадуються серед старшин Гетьманщини, київського міщанства, єврейства, репресованих та керівництва УРСР.

Крамаренко

Прізвище Крамаренко вказує на те, що його носії працювали самі на себе. У сучасному світі відомо про 9034 представників цього родового імені, тому воно займає 319 місце серед найпоширеніших в Україні. Переважна більшість власників цього прізвища проживає у Києві, Харкові та Запоріжжі. Представники такого родового імені згадуються серед старшини Гетьманщини, православного духовенства, київського міщанства та єврейства.

Крамарук

Таке родове ім'я не дуже поширене в Україні, оскільки його носіїв – лише 69 людей. Не так часто це прізвище можна почути у східних і центральних областях. Однак найбільше власників такого родового імені мешкає на Івано-Франківщині та Тернопільщині. Це прізвище також мали люди, які жили за часів Першої світової війни, Голодомору та Другої світової війни.

Крамарчук

Це прізвище не вважається досить поширеним, оскільки відомо лише про 858 його носіїв. Найбільше власників цього родового імені живе на Рівненщині, Харківщині та Київщині. Прізвище згадується серед людей, які жили в часи Першої світової війни, Голодомору та Другої світової війни.

БізнесменПрізвища, які давали лише бізнесменам / Фото Freepik

Купецький

Цим прізвищем раніше могли похизуватися люди, що працювали у торгівельній сфері. Відомо про 293 носії такого родового імені, які проживають у західних областях України. Представники цього прізвища згадуються серед старшини Гетьманщини та репресованих.

Купець

У давнину таке прізвище мали люди, які вдало займалися торгівлею та вміли рахувати гроші. Наразі відомо про 827 носіїв цього родового імені, які мешкають на Закарпатті, Черкащині та Київщині. Таке прізвище також згадується серед людей, які жили в часи Першої світової війни, Голодомору та Другої світової війни.

Купчик

Прізвище Купчик зустрічається частіше, ніж попередні. Воно належить 932 українцям. Деякі з них мешкають у Києві, Хмельницькому та Вінниці. Це прізвище також мали люди, які жили за часів Першої світової війни, Голодомору та Другої світової війни.

Прізвища, які належали лише наймогутнішим українцям

У давнину носії таких родових імен відзначилисянеабиякою силою та кремезною статурою. Власники цих прізвищ ставали на захист держави й мужньо боролися за свободу своєї країни. Серед таких родових імен: Кремінь, Міцний, Дужий, Грубий, Залізний, Жилавий, Барило, Дебелий, Годований, Широкий, Здоровега, Важкий і Товстий.

Источник материала
loader
loader