За тиждень на Харківщині саперами ДСНС було знешкоджено більше 500 ворожих боєприпасів
За тиждень на Харківщині саперами ДСНС було знешкоджено більше 500 ворожих боєприпасів

За тиждень на Харківщині саперами ДСНС було знешкоджено більше 500 ворожих боєприпасів

Один випадок підриву цивільного населення на вибухонебезпечному предметі стався 23 жовтня поблизу села Велика Комишуваха Ізюмського району. У полі, внаслідок детонації вибухівки, підірвався  54-річний тракторист. Чоловіка було госпіталізовано до лікувального закладу. Про це під час брифінгу в Офіційному Медіахабі ХОВА повідомив начальник ГУ ДСНС в Харківській області Артем Астахов.

Рятувальники нагадують, що у разі виявлення підозрілих предметів потрібно негайно дзвонити за телефонами «101» або «102».

В період з 21 по 28 жовтня підрозділи ДСНС на Харківщині ліквідували 87 пожеж, 5 з яких пов’язані з веденням бойових дій.

«Сьогодні вночі ворог атакував авіабомбами Холодногірський район Харкова. Внаслідок удару частково зруйновані квартири на верхньому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку, вибиті вікна. Поранення отримали 7 людей, з них 1 дитина. Аварійно-рятувальні роботи тривають. Близько 3:30 години внаслідок обстрілу міста Чугуїв зайнялася господарча споруда на площі 30 м кв. Постраждали 8 осіб, 4 з яких діти. Пожежа оперативно ліквідована силами підрозділів ДСНС», — повідомив Артем Астахов.

Начальник Головного управління ДСНС у Харківській області звернув увагу на значне зростання ризику виникнення пожеж в осінньо-зимовий період через необережне поводження з відкритим вогнем, несправність опалювальних приладів та електромереж, а також через використання саморобних приладів опалення.

«За минулий тиждень на території області стався ряд пожеж у житлових будинках, пов’язаних з порушенням правил пожежної безпеки. 21 жовтня рятувальники врятували життя 74-річного чоловіка, а 22 жовтня, на жаль, 45-річний чоловік загинув у пожежі. 23 жовтня 67-річна жінка отримала опіки. Основні причини пожеж – порушення правил експлуатації пічного опалення, необережність під час паління та необережне поводження з вогнем. Закликаємо громадян бути обережними з вогнем та дотримуватися всіх правил пожежної безпеки», — наголосив Артем Астахов.

Источник материала
loader
loader