Розморозити м’ясо можна навіть за 10 хвилин, повідомляє 24 Канал з посиланням на інстаграм блогерки Софії Сізової.
Як швидко розморозити м’ясо
У тарілку треба налити теплу воду та додати сіль. На 1,5 літра води потрібно додати 1 столову ложку солі. Воду треба брати саме теплу – не окріп. Після цього м’ясо треба поставити всередину на 10, максимум 15 хвилин. За цей час воно встигне розморозитися, тож його можна нарізати та готувати з нього будь-які страви.
Блогерка показала, як розморозити м'ясо: дивіться відео
Є ще багато інших способів розморожування м’яса. Вони безпечні, але не швидкі, оскільки потребують певного очікування.
У холодильнику
Не варто розморожувати м’ясо при кімнатній температурі, оскільки зовнішня поверхня нагрівається швидше, ніж внутрішня, спричиняючи ріст бактерій. Тому найкраще розморожувати м’ясо у холодильнику.
Розморожений продукт може стояти в холодильнику до 5 днів перед приготуванням. Однак варто поставити м’ясо на розморожування за день до приготування.
У мікрохвильовці
Це один з безпечних та швидких способів розморожування м’яса, однак у мікрохвильовці воно може розігріватися нерівномірно, тому треба його час від часу перевертати чи розрізати на шматки.
У воді з оцтом
М’ясо потрібно змастити оцтом й залишити на 15 хвилин. Після цього ретельно кілька разів промийте у воді. Таке м’ясо підійде для тих страв, де основний компонент потрібно маринувати, оскільки матиме легку кислинку.