Як правильно вибрати найсмачнішу каву? Вибір натуральної кави – це відповідальне рішення для кожного кавомана-початківця. Полиці інтернет-магазинів і мас маркетів, буквально ломляться від достатку товарів кавового походження. Широкий асортимент відкриває унікальну можливість повною мірою розкрити для себе всі тонкощі зернового напою і його унікальних особливостей. Поєднання розкішного смаку, неперевершеного аромату та здатності підбадьорити й додати бадьорості робить його одним із найпопулярніших напоїв на планеті! Приблизно 2/3 населення планети, щодня випивають більш ніж 2 млрд чашок ароматного напою, а кількість шанувальників з кожним роком стає все більшою.
У чому причина популярності кавових напоїв?
Відповідь проста: шикарний смак і звабливий аромат, який здатний привернути увагу навіть сусідів, як показано всім відомій нам рекламі популярного, німецького бренду. Крім цього, хороша натуральна кава здатна:
- підвищити рівень дофаміну, надавши бадьорості та сил;
- стимулювати ЦНС до вироблення серотоніну, що сприяє прекрасному настрою і навпаки запобіганню депресії;
- знизити ризик розвитку ракових хвороб, а також виникнення інсульту;
- нормалізувати знижений артеріальний тиск;
- стати профілактикою хвороби Альцгеймера і поліпшити пам'ять;
- на 30 % поліпшити процес кровообігу, тим самим знизити ризик серцево-судинних захворювань;
- прискорити процес метаболізму на 10-15 %, що сприяє зниженню ваги, за допомогою природного жироспалювання, особливо в комплексі з ПП і фізичними навантаженнями;
- знизити ризик розвитку цирозу печінки аж на 45 %, завдяки наявності таких компонентів, як кафестол, кавеол і хлорогенова кислота;
Кілька чашок кави на день здатні зарядити не тільки бадьорістю і бажанням до нових звершень, а й гарним настроєм, особливо завдяки наявності антиоксидантів, вітамінів групи B, калію, магнію і фолієвої кислоти.
Асортимент магазину
У нашому інтернет-магазині Coffeeok ви знайдете натуральну каву від найрізноманітніших виробників і брендів, наприклад Nespresso, Lavazza, Movenpick, Fineberry, Jacobs, J.J. Darboven, L'OR, MacCoffee, Starbucks, Nescafe і безліч інших не менш відомих ТМ. Крім цього ми пропонуємо різноманітні види кави:
- у зернах;
- мелену;
- у капсулах;
- у монодозах;
- свіжого обсмаження;
- у дріп-пакетах;
- органічний;
- моносорти;
- без кофеїну;
- розчинна.
Однак, достаток продукції часом заводить у глухий кут, особливо новачка кавової індустрії. До слова, не всі виробники зернового напою варті довіри й уваги, але не варто впадати у відчай. У цій статті ми із задоволенням допоможемо вибрати найсмачнішу каву, розповімо про найтоповіші позиції за версією наших експертів, трохи познайомимося з історією брендів, а також з перевагами й недоліками конкретної продукції.
Топ 10 марок кави в Україні за версією Coffeeok
Наш рейтинг заснований на таких принципах:
- Ми зібрали публічні відгуки покупців про продукт.
- Наскільки доступний продукт для місцевих жителів і як складно його купити.
- Правильне співвідношення цінової політики та високої якості товару.
Отже, ось 10 прикладів смачного і натурального зернового напою, який допоможе почати свій кавовий шлях долучитися до культури споживання.
10. Kimbo
Популярний італійський бренд Kimbo – це прекрасне поєднання національної культури, побуту та історії Італії. Неаполь, важке місто кохання і романтики, в якому місцеві жителі готові жертвувати багатьом, щоб вранці насолодитися ароматною чашкою кави, славиться своєю непорушною кавовою культурою. Саме тут, 1963 року, брати Рубіно в невеликому сімейному кафе починають продавати фірмовий еспресо. За короткий час популярність напою досягає міських масштабів, і величезна кількість людей долають велику відстань, щоб самостійно, не з чуток, спробувати шикарну каву від сім'ї Рубіно. Бренд пропонує кожному охочому посмакувати шикарною арабікою в різному ступені обробки.
Плюси:
- каву легко знайти в магазинах;
- шикарний аромат у комбінації з терпкуватим присмаком;
- оптимальне поєднання ціна/якість.
Серед мінусів: на думку українців, вартість вища за середню.
9. MELITTA
Свій кавовий шлях компанія почала на кухні у німкені Мелітти Бенц. Заповзятлива домогосподарка ніяк не могла змиритися з тим, що в чашці з таким прекрасним ароматним напоєм залишається настільки неприємна кавова гуща. І ось, 1908 року Мелітта Бенц офіційно винаходить і отримує патент на перший прототип кавового фільтра! Уже 1962 року компанія самостійно обсмажує натуральну зернову каву і пропонує насолодитися напоєм у двох варіаціях: мелена, упакована у вакуумі. Невдовзі кава Melitta набуває неабиякої популярності, завдяки власним технологіям та використанню висококласної арабіки. Кожна чашка наповнена божественним смаком і шикарним ароматом.
Плюси:
- індивідуальність кожної колекції;
- насичений аромат і ніжна пінка;
- товар доступний практично в будь-якому магазині.
Серед мінусів: деякі покупці незадоволені завищеною ціною.
8. BlaserCafe
Від дня заснування 1922 року і до сьогодні знаменита швейцарська компанія належить однойменному сімейному бізнесу сім'ї Блазер. Всі зерна закуповують прямо з кавових плантацій і проходять найсуворішу, потрійну перевірку на якість і очищення, завдяки чому вся продукція немов еталон, на який можна рівнятися. Експерти компанії підбирають і комбінують вишукані купажі з моносортів у різних видах обсмажування.
Плюси:
- добірні сорти митої арабіки;
- 1 кг упаковки, що дуже економно;
- герметичність із вбудованим клапаном.
З мінусів: при середньому ступені обсмаження чітко відчувається гіркуватість.
7. Starbucks
Мега популярний бренд, який вивів у світ директор з маркетингу Говард Шульц. Засновники компанії були доволі консервативними людьми, через що без вдосконалення та розвитку, бізнес йшов на дно. Однак, Говард не здавався! Шульц сміливо впроваджував нововведення і намагався не тільки прищепити споживачеві любов до кави, а й навчити правильно смакувати напоєм. Така пристрасть і любов до своєї справи привела до небувалого успіху. Сьогодні компанія пропонує тільки найкращу продукцію з ідеально збалансованим смаком.
Плюси:
- плоди мають характерний аромат какао та горіхів;
- суворий контроль якості;
- фірмова, стильна упаковка.
З мінусів: ціна куди вища за середній сегмент.
6. Movenpick
Унікальна мережа міських готелів і курортів, заснована 1940 року, славиться своєю смачною кулінарією і відмінною швейцарською кавою. У складі напоїв тільки 100% якісні кавові зерна, які купують і вирощують виключно на сертифікованих плантаціях Rainforest Alliance. Продукція бездоганна й екологічно безпечна. Відповідальність засновників відображена в дотриманні всіх стандартів соціальної відповідальності. Витончений і багатий смак з відтінком шоколаду і фруктів, зачіпає серця найбільш розпещених гурманів.
Плюси:
- яскравий приклад німецької якості;
- аромат інтенсивний з м'яким, смаком, що обгортає;
- сировина вирощується тільки в гірських районах.
З мінусів: на жаль, не вказано точний регіон походження сировини.
5. Dallmayr
У важкі часи 1931 року в Німеччині на світ з'явився новий, кавовий бренд торгового дому Dallmayr. Через кілька десятків років компанія стає однією з перших у світі кави з гідною, авторитетною репутацією. Бренд сміливо створює продукти для кавових автоматів високої якості та балує шанувальників ароматного напою розкішною кавою. В асортименті лінійки меленої та зернової кави, а також у капсулах і розчинної.
Плюси:
- широкий асортимент продукції в різному ціновому діапазоні;
- сировина підходить для кавоварок, крапельних кавоварок і турки;
- легко знайти в магазинах.
З мінусів: за відгуками, на деякі бленди ціна занадто завищена.
4. Julius Meinl
Торгова марка класу люкс вважається провідним виробником кавової продукції для HoReCa. Сімейна справа бере свій початок з 1862 року і через століття зовсім не втратила своєї унікальності та популярності. На сьогодні бренд має ультрасучасний цех з обсмажування натуральної кави в самому центрі Відня. Компанія жорстко контролює якість і надійність продукції на кожному етапі.
Плюси:
- упаковки вагою по 200, 250 і 500 грамів, 1 і 3 кг;
- моно сорти на будь-який смак;
- шикарні суміші для професійних і капсульних кавоварок.
З мінусів: ступінь гіркоти досить виразна.
3. Fineberry
Молодий український бренд, заснований 2018 року, нітрохи не поступається ТМ з багаторічним стажем. Компанія спеціалізується на моно сортах арабіки свіжого обсмаження. Кава не зберігається на складах місяцями, сировина вирушає до її власника протягом кількох тижнів після обсмажування. Така кава завжди ароматна і насичена.
Плюси:
- виключно свіжа кава;
- відмінні нотки какао та горіхів;
- неперевершений аромат.
З мінусів: ціна трохи завищена, хоча смак чудовий.
2. Illy
У 1933 році італієць Франческо Іллі поставив перед собою завдання – виробляти найкращу каву у світі. Він дотримав слова і незабаром бренд стає еталонним прикладом шикарного еспресо, а також законодавцем кавових трендів. Компанія неодноразово вдосконалила свої стандарти, створивши фірмовий метод пакування, актуальний до сьогодні. Усю сировину закуповують безпосередньо в Бразилії, Гватемалі, Ефіопії та Колумбії, а метод ручного збору виключає потрапляння до складу неякісного зерна.
Плюси:
- продукція середнього і темного обсмаження;
- фірмові банки зі зручною кришкою;
- використовується 9 сортів арабіки.
З мінусів: висока ціна, попри благородну смакову палітру.
1. Lavazza
Популярна італійська компанія бере свій початок наприкінці 19 століття, коли Луїджі Лавацца відкрив невеличку крамничку в Турині та сам того не підозрюючи започаткував інноваційний бренд з величезним потенціалом. Пристрасть до якості та постійне бажання вдосконалюватися піднесли марку Lavazza до рівня всесвітньо відомого виробника чудового напою в найрізноманітніших варіаціях: у монодозах, зерновій, меленій, капсульній та безкофеїновій каві.
Плюси:
- підходить для домашнього та професійного користування;
- італійське обсмажування, найбільше полюбилося українцям;
- кислуватий смак із відтінками шоколаду, прянощів і фруктів;
- можна знайти в будь-якому магазині.
З мінусів: на деякі купажі ціна трохи вища за середню, проте чудовий смак усе компенсує.
На що звернути увагу під час вибору продукції
Вивчивши наш рейтинг, складений експертами компанії Coffeeok, ви, напевно, замислилися про покупку ароматного напою, однак щоб по-справжньому розібратися і знайти ту саму каву, варто звернути увагу на такі критерії:
- Походження кавового зерна.
- Метод обробки.
- Ступінь обсмаження.
- Принцип приготування.
Крім цього, важливу роль відіграє місцевість вирощування сировини. Приміром, зерна, вирощені в Латинській Америці, славляться спеціями та какао, африканські плоди – цитрусовими, а азійські – землистим відтінком. Тож пропонуємо самостійно поекспериментувати та познайомитися з новими смаковими поєднаннями.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.
Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.