Їжа, політика і натхнення: що готує Камала Гарріс і як це підкорило американців
Їжа, політика і натхнення: що готує Камала Гарріс і як це підкорило американців

Їжа, політика і натхнення: що готує Камала Гарріс і як це підкорило американців

Її пристрасть до їжі – це не лише можливість продемонструвати кулінарні навички, а й чудовий спосіб донести культурні й політичні меседжі до своїх прихильників. Детальніше про кулінарні смаки Камали Гарріс розповідає 24 Канал.

Які страви любить готувати та куштувати Камала Гарріс

Кулінарні відео "Готуємо з Камалою" транслювалися ще під час президентської кампанії у 2019 році. Коли вона стала кандидатом від Демократичної партії у 2024 році, кулінарні відео з її попередньої кампанії знову почали набирати популярність у соціальних мережах.

Сніданок Гарріс починає з пластівців – її улюблені з родзинками та мигдальним молоком. В інтерв’ю для The Cut у 2018 році вона зазначила, що віддає перевагу саме такому варіанту початку дня. Однак не лише сніданок має значення: Гарріс також захоплюється приготуванням традиційної новоорлеанської страви – гамбо. Під час одного з інтерв’ю на її YouTube-каналі вона розповіла, що гамбо є однією з її улюблених страв.

В одному з епізодів свого шоу Гарріс відвідує Айову, де готує яблука зі смаженим беконом за рецептом своєї матері. В іншому – випікає "печиво-монстри" з начинкою з цукерок або разом з коміком Мінді Калінг готує масала-доси – традиційну страву Південної Індії.

З морепродуктами від ТМ "Водний Світ" створити свято для всієї родини – легко! Заморожені мідії та креветки збережуть смак моря у кожній страві, а крабові палички “Сніжний краб” зроблять навіть звичний салат особливим.

Луїзіанський суп гамбо

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 2 курячі стегна з гомілкою;
– пів курячого філе;
– 80 грамів свинячих ковбасок;
– 10 тигрових креветок;
– 1 цибулина порей;
– 2,5 томати;
– 2 зубчики часнику;
– 1 літр курячого бульйону;
– 2 стебла селери;
– 1 зелений болгарський перець;
– 30 грамів бамії;
– гілочка петрушки – до смаку;
– сіль – до смаку;
– 1 столова ложка універсальної суміші спецій;
– 1 чайна ложка суміші перців;
– 1/2 чайної ложки копченої паприки;
– 3 столові ложки пшеничного борошна;
– оливкова олія – до смаку;
для подачі:
– рис – до смаку.

Приготування:

  1. Почистьте креветки, відкладіть м’ясо, а голови й панцирі покладіть у бульйон. Поваріть його 30 хвилин, потім процідіть. Рис відваріть до готовності.
  2. Наріжте курку шматочками, посипте сумішшю перців та іншими спеціями. Обсмажте її в каструлі з товстим дном на розігрітій олії до золотистої скоринки на сильному вогні, постійно помішуючи, приблизно 2 хвилини.
  3. Подрібніть селеру, зелений болгарський перець та білу частину цибулі-порей. Додайте овочі в каструлю. Через 5 хвилин додайте розчавлений часник і нарізану ковбасу, а ще через хвилину влийте 0,5 літра бульйону. Доведіть до кипіння, потім накрийте кришкою і готуйте на слабкому вогні 40 хвилин.
  4. На окремій сковороді на середньому вогні обсмажте борошно з копченою паприкою та невеликою кількістю олії до коричневого кольору, близько 2 – 3 хвилин. Влийте решту бульйону, ретельно розмішайте, щоб уникнути грудочок, доведіть до кипіння і перелийте в каструлю з супом.
  5. Наріжте бамію скибочками, а помідори – шматочками, обсмажте овочі на розігрітій сковороді 5 хвилин, потім перекладіть у каструлю з супом і варіть ще 10 хвилин. Додайте креветки, варіть 5 хвилин, потім посипте рубаною петрушкою, посоліть, накрийте кришкою та зніміть з вогню.
  6. Розлийте гамбо по тарілках і додайте відварений рис.

Печиво з начинкою з цукерок

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 200 грамів вершкового масла (кімнатної температури);
– 150 грамів цукру;
– 1 чайна ложка ванільного цукру;
– 2 яйця;
– 250 грамів борошна;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 100 грамів темного шоколаду (подрібнений);
– 1 дрібка солі;
– різнокольорові цукерки на вибір (шоколадні драже, мармелад, або мінішоколадки).

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів та застеліть деко пергаментом для випікання.
  2. В окремій мисці збийте вершкове масло з цукром і ванільним цукром до однорідної маси.
  3. Додайте яйця по одному, збиваючи після кожного до отримання кремоподібної консистенції.
  4. В іншій мисці змішайте борошно, розпушувач і сіль.
  5. Поступово введіть сухі інгредієнти до масляної суміші, перемішуючи до однорідного тіста.
  6. Додайте подрібнений шоколад і обережно перемішайте.
  7. Візьміть шматочок тіста, сформуйте невеличку кульку і злегка сплюсніть її.
  8. Усередині кожного печива зробіть заглиблення для начинки, покладіть цукерки і закрийте тістом.
  9. Викладіть печиво на деко, залишаючи трохи простору між ними.
  10. Випікайте приблизно 12 – 15 хвилин або поки печиво не стане золотавого кольору.
  11. Після випікання дайте печиву трохи охолонути.

Це дуже смачно: як приготувати пляцок "Княжа доба".

Источник материала
loader
loader