Домашнє вино з винограду: можна готувати навіть під час перших приморозків
Домашнє вино з винограду: можна готувати навіть під час перших приморозків

Домашнє вино з винограду: можна готувати навіть під час перших приморозків

Це чудовий спосіб зберегти смак винограду на зиму і насолоджуватися ароматним напоєм у будь-який час. Як приготувати ароматне вино – розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba.

Домашнє вино

  • Час: 1 година
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
– 10 літрів соку синього винограду;
– 2 кілограми цукру;
– 2 літри води.

Приготування:

  1. Відокремте виноградини, зібрані в суху погоду, від грона, залишивши лише цілі ягоди та викинувши гнилі. Не мийте ягоди. Розімніть їх будь-яким зручним способом – руками чи товкачиком.
  2. Перекладіть отриману масу в харчову ємність і прикрийте кришкою, але не щільно, щоб був доступ повітря. Залиште в теплому місці, перемішуючи двічі на день.
  3. Через 3 – 4 дні відіжміть сік за допомогою преса або вручну. До 10 літрів соку додайте 2 літри води та 1 кілограм цукру. Перелийте суміш у скляну тару, заповнюючи її не більше ніж на 80 відсотків. Накрийте медичною рукавичкою або гідрозатвором.
  4. Сусло поставте в тепле місце для активного бродіння при температурі 20 – 28 градусів. Через 10 днів додайте ще 1 кілограм цукру, ретельно перемішайте.
  5. Коли бродіння завершиться (про це свідчитиме здута рукавичка), зніміть осад за допомогою шланга. Перелийте вино в чисту тару, заповнюючи її максимально до верху, і закрийте капроновими кришками.
  6. Поставте в прохолодне місце на дозрівання. Через 3 тижні зніміть осад, повторіть процедуру ще раз через місяць. Після цього домашнє вино з синього винограду готове до вживання.

Що приготувати на свята: особливий салат з яєчними млинцями.

Источник материала
loader
loader