Яйця є популярним продуктом у багатьох кухнях світу, але при їх приготуванні можна зіткнутися з проблемами, такими як тріскання під час варіння. Про те, як цього уникнути, і як правильно зберігати яйця пише24 Канал із посиланням на Express.
Як уникнути тріскання яєць під час варіння
Одна з основних рекомендацій – діставати яйця з холодильника приблизно за 30 хвилин до варіння. Це дозволяє яйцям досягти кімнатної температури та уникнути різких перепадів, які можуть призвести до тріскання шкаралупи. Раптова зміна температури також може негативно вплинути на текстуру яєць, особливо при випіканні.
Як правильно зберігати яйця
У Британії яйця з маркуванням "Британський лев" безпечні для вживання завдяки вакцинації курей від сальмонели. Ці яйця можна зберігати поза холодильником за температури нижче 20°C. Проте для довшого збереження свіжості рекомендовано все ж тримати їх у холодильнику.
Крім того, важливо зберігати яйця окремо від інших продуктів, щоб уникнути поглинання сторонніх запахів через пористу шкаралупу. Спеціальний лоток у холодильнику допоможе зберегти їх свіжість та безпеку.
Перед і після контакту з яйцями слід мити руки, щоб запобігти можливим інфекціям. Страви з використанням яєць варто вживати відразу після приготування, щоб знизити ризик розвитку шкідливих бактерій
З дотриманням цих рекомендацій ви зможете насолоджуватися улюбленими стравами з яєць, не переймаючись за безпеку та якість продукту.