Сіль у чай додають не випадково. Чому дехто полюбляє поєднувати, здавалося б, непоєднувані речі – розповідає 24 Канал.
Чому в чай додають сіль
Попри поширене уявлення у багатьох людей, чай з сіллю вже століттями готують в Центральній Азії, зокрема в Тибеті. І принцип тут такий же, як і в додаванні солі до кави – сіль нейтралізує гіркоту напою, підсилює його смак та аромат. Відомо, що міцний чай також має гіркоту, тому додати дрібку солі, аби її прибрати – чудова ідея. Ба більше, додавши у такий напій цукром, можна відчути зовсім новий смак звичного напою.
Чорний чай з сіллю допомагає відновити водно-електролітний баланс організму. Водночас зелений чай з морською сіллю бадьорить та має тонізуючий ефект.
Звісно ж варто пам'ятати про те, що варто додавати зовсім трішки солі. Наприклад класичні рецепти пропонують додавати 2 чайні ложки солі без гірки на 1 літр чаю та 3 столові ложки цукру. Проте якщо ви ніколи не куштували такий напій, то краще додати, наприклад, 1 чайну ложку солі на літр чаю.
"МакДональдз" не тільки слідкує за трендами, а й створює їх. А за свіжість продуктів можна не хвилюватися – компанія дбає про їхнє безпечне зберігання, навіть під час блекаутів.
Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.