Опеньки, тушковані в сметані: готуємо смачні грибочки поки ще сезон
Опеньки, тушковані в сметані: готуємо смачні грибочки поки ще сезон

Опеньки, тушковані в сметані: готуємо смачні грибочки поки ще сезон

Ці делікатні гриби вимагають короткого часу приготування та обережного помішування – бо дуже ніжні. Як смачно потушкувати опеньки в сметані, розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba.

Рецепт опеньків в сметані

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:
– оерець – до смаку

Приготування:

  1. Гриби замочіть на 15 хвилин у воді, потім добре промийте.
  2. У киплячу воду додайте 3 чайні ложки солі й висипте опеньки. Варіть 20 хвилин на середньому вогні. У процесі збирайте піну. Зварені опеньки витягніть з води шумівкою.
  3. Цибулю дрібно наріжте й відправте на сковороду з розігрітою олією. Смажте, помішуючи, до появи золотавості.
  4. Додайте опеньки й готуйте, помішуючи. Коли гриби почнуть стріляти, це означає, що вони готові.
  5. Доведіть до смаку сіллю та перцем, вичавіть часник через прес. Готуйте ще 2 хвилини.
  6. Наприкінці влийте сметану, перемішайте й тушкуйте 5 хвилин, помішуючи.

Ніжні опеньки в сметані готові!

Сподобався рецепт? Тоді спробуйте ще приготувати білі гриби з цибулею та зеленню.

Источник материала
loader
loader