24 Канал із посиланням на The Art of Manliness розповідає, як можна швидко й ефективно розбивати яйця однією рукою. І приготувати з них чудовий білковий сніданок.
Розбиваємо яйце однією рукою
Тридцять два – саме стільки яєць Росс МакКерді може розбити за хвилину однією рукою. Це справді вражає, тож не дивно, що МакКерді записаний у книгу Гіннеса як автор світового рекорду.
У чому секрет його успіху? Багато-багато практики. МакКерді – власник закладу харчування у штаті Вашингтон, де в середньому за день він розбиває кілька тисяч яєць.
Звісно, вам, скоріше за все, не доведеться розбивати таку кількість яєць. Але навчитися техніки розбивання однією рукою буде у будь-якому випадку цікаво та корисно.
Техніка розбиття яйця однією рукою / Ілюстрація The Art of Manliness
Отже, як розбити яйце однією рукою:
- Тримайте яйце великим пальцем збоку, вказівним і середнім пальцями зверху, а рештою пальців притискайте дно до долоні.
- Постукайте яйцем по плоскій поверхні, щоб утворилася початкова тріщина.
- Потримайте яйце над мискою або сковородою і перевірте міцність захвату.
- Натисніть великим, вказівним і середнім пальцями вгору і відведіть назад інші пальці та долоню. Кісточки пальців повинні вигнутися до верхньої частини руки.
А коли вже навчитеся, зможете спокійно використати іншу руку на кухні, щоб збивати яйця в ніжний голландський соус, перевертати млинець або підіймати філіжанку кави. І, зрештою, приготувати собі швидко і смачно супербілковий сніданок.
До прикладу, ось за таким рецептом: дивіться відео romkocook
Крім того, до речі, розбивати яйце однією рукою – це набагато крутіше та елегантніше, ніж двома, чи не так?