Тому італійська асоціація споживачів Consumerismo No Profit запустила "Пакт карбонари". Все для того, щоб зупинити різке зростання цін на страву в ресторанах Риму наступного року, передає 24 Канал з посиланням на Wanted in Rome.
У Римі зафіксують ціну на карбонару
В столиці Італії у 2025 році очікують на прибуття 35 мільйонів туристів, які приїдуть на Ювілей Ватикану. До цього потоку іноземців хочуть зафіксувати ціни на знамениту страву країну.
Було запроваджено нову угоду про встановлення регульованих цін на традиційні страви, включаючи карбонару, аматрічіану та піцу.
Існує потенційна спокуса для деяких ресторанів заробити на напливі туристів і паломників, що може негативно вплинути як на відвідувачів, так і на місцевих жителів,
– заявляє група.
Асоціація закликає зберегти справжню ціну на ці страви – близько 14 євро – і вже направила пропозицію до адміністрації Риму, регіону Лаціо та торгових асоціацій столиці.
Згідно з "Пактом Карбонари", ресторани, які дотримуються цінової межі, будуть відзначені спеціальним штампом чи логотипом на вході. Заклади, які відмовляться дотримуватися вказівок, Consumerismo закликає бойкотувати.