5 продуктів, які треба їсти людям після 50 років: вони покращать здоров'я
5 продуктів, які треба їсти людям після 50 років: вони покращать здоров'я

5 продуктів, які треба їсти людям після 50 років: вони покращать здоров'я

Лікар Хіларі Джонс розповів про 5 варіантів продуктів, які містять вітаміни, клітковину та білок, пише 24 Канал з посиланням на Woman&Home. Вживаючи ці продукти можна запобігти серцево-судинним захворюванням, остеопорозу та зниженню когнітивних функцій.

Які продукти їсти після 50 років

Ці продукти харчування є базовими та простими, тож їх собі може дозволити кожна людина.

Яйця

Вони багаті білком та вітаміном В. Яйця підтримують м’язову масу, тож їх варто вживати кожного дня в будь-якому варіанті: варене, смажене чи пашот. Яйця також насичені вітаміном D, який сприяє тому, аби організм засвоював кальцій.

Помідори

За словами лікаря, у помідорах міститься лікопін – антиоксидант, який є корисним у профілактиці раку простати. В одному помідорі може міститись близько 40% денного рекомендованого мінімуму вітаміну С.

У помідорах міститься багато вітаміну С
У помідорах міститься багато вітаміну С / Фото Pexels

Квасоля

Багата клітковиною та є корисною для профілактики серцево-судинних захворювань. Квасоля багата на калій, залізо та здатна підвищити рівень енергії.

Капуста кале

Цей різновид капусти запобігає остеопорозу. У капусті містяться такі вітаміни: А, К, С, В1, В3, В6. Також вона багата багатьма поживними речовинами й містить у собі марганець, калій, кальцій, мідь, залізо та омега-3 жирні кислоти.

Жирна риба

Щоб зупинити зниження когнітивних функцій, лікар радить їсти сардини, які багаті жирними кислотами омега-3.

Жінкам треба додати у свій раціон продукти, які багаті на білок та вітамін К. Особливо їх треба вживати тим, хто займається силовими тренуваннями, бо такі продукти здатні запобігти втраті м’язової та кісткової маси.

Источник материала
loader
loader