Переплюне київський та празький: як приготувати торт з дитинства – "Золотий ключик"
Переплюне київський та празький: як приготувати торт з дитинства – "Золотий ключик"

Переплюне київський та празький: як приготувати торт з дитинства – "Золотий ключик"

Тим паче Різдво та Новий рік вже не за горами, і для тих, хто прагне уникнути типових солодких ласощів, цей варіант виявиться дуже доречним. Рецептом торта "Золотий ключик" ділиться 24 Канал з посиланням на Oboz.ua.

Торт "Золотий ключик"

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 7

Інгредієнти:
– розпушувач – 2 чайні ложки
– яйця – 10 штук
– цукор – 250 грамів
– борошно – 250 грамів
– какао – 2 столові ложки
– вода – 240 мілілітрів
– коньяк – 4 столові ложки
– вершкове масло – 600 грамів
– варене згущене молоко – 400 грамів
– ванільний цукор – 2 чайні ложки
– цукрова пудра – 300 грамів

Приготування:

  1. Для першого коржа вбийте 5 яєць в чашу міксера. Потім збийте безперервно протягом 4-х хвилин до густої піни. Додайте дрібку солі, 125 грамів цукру та ще раз збийте.
  2. Додайте 125 грамів борошна через сито, а також 1 чайну ложку розпушувача в миску зі збитими яйцями. На мінімальній швидкості замішайте тісто в міксері.
  3. Дно форми для випікання застеліть пергаментним папером, а боки змастіть вершковим маслом. Потім вилийте тісто туди. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
  4. Коли форма звільниться, аналогічним чином спечіть другий корж з інгредієнтів, що залишилися. Але цього разу в тісто ще додайте какао. Готові коржі загорніть в харчову плівку і залиште хоча б на дві години (бажано на ніч).
  5. У невелику каструлю влийте 120 мілілітрів води і 130 грамів цукру. Поставте сироп на плиту та підігрійте, але не доводьте до кипіння. Потім зменште вогонь до мінімуму і влийте коньяк. Проваріть сироп ще хвилин 10.
  6. Для крему помістіть в чашу міксера вершкове масло та збийте його. Відправте туди згущене молоко і додайте трохи ванільного цукру. Добре збийте.
  7. Опустіть 1/3 частину крему до низу насадки, а в іншу просійте чайну ложку какао. Після цього розріжте кожен корж на дві частини. Просочіть всі 4 коржі готовим сиропом. Дно тарілки трохи змастіть кремом, щоб торт не ковзав. Також перемастіть всі коржі білим кремом.
  8. Потім верхівку і боки потрібно змастити кавовим кремом, або ж посипати горіхами. За допомогою дозатора зробіть візерунки на торті.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся як приготувати один з найпопулярніших домашніх десертів – торт "Наполеон".

Теги по теме
Рождество
Источник материала
loader
loader