Вас називатимуть чарівницею: готуємо двоколірний пиріг, який зробить навіть дитина
Вас називатимуть чарівницею: готуємо двоколірний пиріг, який зробить навіть дитина

Вас називатимуть чарівницею: готуємо двоколірний пиріг, який зробить навіть дитина

Домашня випічка – це завжди особливий шарм, а особливо, коли вона відрізняється від стандартних опцій. Цей пиріг подарує неймовірний досвід як у приготуванні, так і споживанні, адже гармонійно поєднує кілька смаків. 24 Канал пропонує впевнитися у цьому самим, скориставшись рецептом порталу Ukr.Media.

Рецепт двоколірного пирога

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
– 400 мілілітрів молока;
– 200 грамів цукру;
– 60 мілілітрів рослинної олії;
– 2 яйця;
– 1 столова ложка дріжджів;
– 2 чайні ложки розпушувача;
– 900 грамів борошна;
– 3 столові ложки какао;
– 3 столові ложки борошна;
– шоколадна паста або варене згущене молоко для начинки.

Приготування:

  1. У тепле молоко додайте цукор і сухі дріжджі. Накрийте посуд рушником або харчовою плівкою й залиште в теплому місці на 15 хвилин, щоб дріжджі активувалися. Додайте до суміші рослинну олію, яйця, а потім частинами введіть борошно, попередньо змішане з розпушувачем. Замісіть тісто до утворення гладкої, однорідної маси.

  2. Розділіть тісто на дві однакові частини. У одну з них додайте 3 столові ложки борошна, а в іншу – 3 столові ложки какао. Замісіть обидві частини до пружної консистенції, яка злегка липне до рук.

  3. Помістіть обидві частини тіста в тепле місце приблизно на 30 хвилин, щоб воно піднялося та стало більш об'ємним.

  4. Розкачайте кожну частину тіста в пласт товщиною близько 0,8 сантиметра. Світле тісто змастіть розм’якшеним вершковим маслом, а зверху акуратно накладіть шар шоколадного тіста.

  5. На верхній шар тіста викладіть обрану начинку. Зробіть на поверхні вертикальні надрізи шириною приблизно 1 сантиметр, залишаючи недоторканими краї заготовки приблизно на 1/3 висоти. Кожну смужку тіста закрутіть у вигляді спіральки. Потім щільно згорніть заготовку в рулет.

  6. Перекладіть рулет у роз’ємну форму для випікання та залиште ще на 15 хвилин у теплому місці, щоб пиріг піднявся. Змастіть поверхню збитим яйцем.

  7. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 – 45 хвилин. Гарячий пиріг змастіть вершковим маслом для додаткового аромату та блиску. Подавайте до столу, насолоджуючись ефектною та смачною випічкою.

Смачного!

Швидко та легко: як приготувати смачнющу тушонку – не потрібен навіть автоклав.

Источник материала
loader
loader