На щастя, існує простий спосіб, який дозволить зробити оселедець ніжним і безпечним. Усе, що вам знадобиться, – прості інгредієнти, які є у кожному домі. Що робити далі – розповідає 24 Канал з посиланням на Pysznosci.
Як швидко позбутися кісточок
Щоб зробити кісточки м’якими, натріть оселедець лимонним соком. Його кислота впливає на структуру кісток, розм’якшуючи їх до стану, коли вони не заважатимуть під час їжі. Дрібні кісточки можуть навіть повністю розчинитися.
Головне – дати лимонному соку час подіяти. Викладіть оселедець у миску, збризніть соком і залиште в холодильнику на ніч. Приблизно через 10 годин риба стане готовою. Кістки більше не будуть проблемою.
Оцет і вода – ще один метод, який ефективно працює. Перед маринуванням обов’язково промийте оселедець у холодній воді, щоб позбутися зайвої солі. Приготуйте розчин з оцту і води (пропорція 1:2). Покладіть оселедець у суміш на кілька годин у холодильник.
Оселедець в оцті
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 700 грамів оселедця;
– 2 склянки води;
– 5 горошин чорного перцю;
– 3 зерна запашного перцю;
– 2 лаврових листки;
– 1 цибулина;
– пів моркви;
– пів склянки оцту 10%;
– 1 чайна ложка цукру;
– 1 чайна ложка олії.
Приготування:
- Оселедець промийте в холодній воді, щоб змити зайву сіль. Залийте свіжою водою на 30 хвилин, періодично змінюючи її 2 – 3 рази.
- Спробуйте рибу, щоб переконатися, що вона не надто солона.
- Обсушіть оселедець і наріжте шматочками по 3 сантиметри.
- Приготуйте розсіл: у каструлі закип’ятіть воду з перцем і лавровим листом.
- Зніміть з вогню і додайте тонко нарізану цибулю та моркву. Влийте оцет, додайте цукор і олію, добре перемішайте та залиште охолонути.
- Коли розсіл повністю охолоне, викладіть шматочки оселедця в скляну ємність і залийте маринадом.
- Закрийте кришкою і поставте в холодильник на 24 години.
Смачного!
Він такий ароматний: як приготувати гарбуз.