Без грама майонезу: апетитні та легкі салати – новорічна підбірка
Без грама майонезу: апетитні та легкі салати – новорічна підбірка

Без грама майонезу: апетитні та легкі салати – новорічна підбірка

Окрім смаку варто потурбуватися про те, щоб не навантажувати гостей великими порціями калорій. 24 Канал пропонує підбірку новорічних салатів без майонезу, які не додадуть господиням турбот, а гостей налаштують на захват від святкового застілля.

Салат з авокадо, шпинатом і гранатом

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 1 авокадо;
– 2 жмені свіжого шпинату;
– 1 гранат (зерна);
– 1 невеликий огірок;
– 50 грамів волоських горіхів;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 чайна ложка лимонного соку;
– сіль і чорний перець – до смаку.

Приготування:

  1. Авокадо почистіть і наріжте скибочками. Огірок наріжте півкільцями.
  2. Шпинат промийте та обсушіть.
  3. Волоські горіхи злегка підсмажте на сухій сковороді.
  4. У великій мисці з'єднайте шпинат, авокадо, огірок і зерна граната. Додайте горіхи.
  5. Полийте салат оливковою олією, лимонним соком, посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте.
  6. Подавайте одразу, щоб авокадо не потемніло.

Грецький салат

  • Час: 10 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 2 середні помідори;
– 1 огірок;
– 1 червона цибулина;
– 100 грамів фети;
– 50 грамів чорних оливок без кісточок;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 чайна ложка орегано;
– 1 чайна ложка лимонного соку або винного оцту;
– сіль і чорний перець – до смаку.

Приготування:

  1. Помідори та огірок наріжте великими кубиками. Червону цибулю – тонкими півкільцями.
  2. У великій мисці з’єднайте нарізані овочі та оливки.
  3. Додайте нарізану кубиками фету.
  4. Заправте салат оливковою олією, лимонним соком або винним оцтом. Посипте орегано, сіллю та перцем.
  5. Акуратно перемішайте і подавайте одразу.

Салат з печеного буряка і козячого сиру

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 2 середні буряки;
– 50 грамів козячого сиру;
– 30 грамів волоських горіхів;
– 2 жмені руколою;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 чайна ложка бальзамічного оцту;
– 1 чайна ложка меду;
– сіль і чорний перець – до смаку.

Приготування:

  1. Буряк загорніть у фольгу та запечіть у духовці при 200 градусах приблизно 25 – 30 хвилин. Дайте йому охолонути, потім очистіть і наріжте кубиками.
  2. Руколу промийте та обсушіть.
  3. Волоські горіхи підсмажте на сухій сковороді до аромату.
  4. У мисці з’єднайте запечений буряк, руколу та козячий сир, нарізаний шматочками.
  5. Приготуйте заправку: змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет і мед. Полийте салат заправкою, додайте сіль і перець до смаку.
  6. Подавайте одразу, прикрасивши зверху підсмаженими горіхами.

Смачного!

Просто і швидко: як почистити гранат.

Источник материала
loader
loader