Які вареники на Святвечір готували наші предки: перевірений рецепт
Які вареники на Святвечір готували наші предки: перевірений рецепт

Які вареники на Святвечір готували наші предки: перевірений рецепт

У кожної родини є свій улюблений рецепт вареників, але, як кажуть, у досконалості немає меж. 24 Канал пропонує трішки урізноманітнити свій досвід святкування з рецептом порталу "Господинька". Ці вареники пісні, тож чудово смакуватимуть на Святвечір.

Рецепт традиційних вареників

  • Час:
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
– 0,5 літра теплої води;
– 1 чайна ложка цукру;
– 30 грамів живих дріжджів;
– 3 столові ложки олії;
– 1 чайна ложка солі;
– 800 грамів борошна;
начинка:
– 500 грамів печериць;
– кілограм квашеної капусти;
– сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. Гриби нарізаємо шматочками та обсмажуємо на сковорідці.
  2. Додаємо капусту та смажимо до її м'якості. Солимо, перчимо та відставляємо охолоджуватися.
  3. Робимо опару. Змішуємо теплу воду, цукор, дріжджі та 4 столові ложки борошна. Накриваємо рушником та залишаємо на 20 хвилин у теплому місці.
  4. Додаємо до опари олію та сіль, просіюємо борошно, замішуємо тісто та залишаємо під харчовою плівкою на 20 – 30 хвилин у теплому місці.
  5. Розкачуємо тісто, за допомогою горнятка робимо кружечки, ліпимо вареники.
  6. Варимо в підсоленому окропі, доки вареники не спливуть на поверхню.
  7. Подаємо зі смаженою цибулею.

Смачного!

Її соковитості немає рівних: готуємо домашню ковбасу на свята.

Источник материала
loader