Обсяг світового ринку виробництва молока та вершків складе $923,95 млрд у 2024 році й зросте до $1,54 трлн до 2034 року за середньорічного темпу зростання (CAGR) у 5,2%.
Такий прогноз зробили аналітики Fact.MR, пише DairyNews.today.
Зазначається, що це стійке зростання зумовлене адаптивністю сектору та дедалі більшим попитом у традиційних та нових галузях, зокрема косметики, біотехнологій та фармацевтики.
«Традиційно використовуючись у харчовій промисловості, молоко та вершки набувають ключового значення в таких нетрадиційних секторах, як високоякісна косметика та функціональні медичні продукти. Похідні молока стали основою для продуктів — від дитячого харчування до люксових засобів догляду за шкірою, що відкриває для виробників ширші ринкові можливості», — пояснюють фахівці.
Харчова промисловість залишається домінуючим сегментом завдяки дедалі більшому попиту на продукти, збагачені білком, спортивне харчування та функціональні напої.
Ринками, що найшвидше зростають, стануть Північна Америка (+5,4% CAGR до 2034 року) і Східна Азія (+5,3%). У Японії та Південній Кореї очікується зростання на 4,4% та 5,1% відповідно.
Також аналітики прогнозують, що сегмент рідкого молока зросте на 4,9%.