Україна минулого року експортувала 200 т груш. Це невеликий обсяг, втім він сигналізує, що дано старт українському експорту цього фрукта.
Про це журналу «Садівництво по-українськи» розповів аналітик плодоовочевого ринку проєкту EastFruit Євген Кузін, пише AgroTimes.
«Груша завжди залишалася молодшою сестрою яблука, але останні інвестиції в грушеві сади дають про себе знати, і Україна знижує імпорт груш — насамперед через зменшення кількості споживачів», — зазначив фахівець.
Водночас українська груша, за його словами, поїхала до дуже цікавих країн — Греції, Румунії, Грузії. Українська груша також знаходить вихід і на внутрішній ринок. Як результат, імпорт груші не підскакував навесні, як це було раніше щорічно.