Регулярна перевірка та очищення морозильної камери – це надзвичайно важливий крок до підтримки порядку у просторі, повідомляє 24 Канал з посиланням на Real Simple. І якщо ви не знаєте, з чого почати, варто передусім прибрати ці 5 речей!
Таємничі предмети
В кожній морозилці десь біля стінки знайдеться кілька пакетів, вміст яких визначити вже просто не можливо. І якщо він не позначений, або ж вже лежить там дуже довго, найкраще буде відпустити його.
Загалом ж варто використовувати заморожені страви та залишки протягом трьох місяців. А ось сире м'ясо та овочі залишаються придатними до вживання протягом 6 – 12 місяців, якщо їх правильно зберігати.
Протерміновані продукти
Звісно, викидання протермінованої їжі з холодильника може здатися очевидним, проте у вашій морозильній камері таких продуктів точно більше, ніж ви думаєте.
Для того ж, щоб викидати доводилося якнайменше, намагайтеся складати продукти так, аби найстаріші лежали попереду – тоді ви використаєте їх першими, і вони не встигнуть зіпсуватися.
Зіпсовані продукти потрібно викинути / Фото Pexels
Майже пуста коробка з морозивом
Якщо ви приберегли останню порцію морозива, краще насолодитися ним якомога швидше. Перевірте, чи у морозильній камері немає забутого ще з літа фруктового льоду та старих упаковок морозива.
Форми для льоду та контейнери
Форми для льоду – це чудова річ, яка може знадобитися будь-якої миті, проте вони також займають надзвичайно багато простору у морозилці. Окрім того, варто перевірити і старі контейнери для їжі, які могли заховатися на найнижчих полицях.
Щойно ви приберете їх, будете здивовані тим, скільки вільного місця з'явилося у морозильній камері!
Гуртові покупки
Пам'ятайте, що прибрати безлад – це не завжди означає викинути щось. Тож якщо у вас дуже багато одного продукту у морозильній камері, це може означати, що варто почати використовувати його по-іншому, аби не допустити псування.