Конференція «Soybean and Meal market» збирає учасників соєвого ринку у Києві!
Конференція «Soybean and Meal market» збирає учасників соєвого ринку у Києві!

Конференція «Soybean and Meal market» збирає учасників соєвого ринку у Києві!

Протягом останніх кількох років соєвий сегмент в Україні залишається одним з найперспективніших і демонструє стабільний приріст у всіх сферах – від валового збору до переробки та експорту. І поточний сезон не став винятком.

Так, у 2024 р. посівна площа під соєю в країні зросла більш ніж на 30% – до рекордних 2,6 млн га, а валовий збір в Україні вперше перевищив позначку в 6 млн тонн, склавши близько 6,1-6,2 млн тонн, що є одним із найвищих показників у Європі.

Згідно з оцінкою АПК-Інформ, експортний потенціал української сої в 2024/25 МР може сягнути рекордного показника для галузі, склавши близько 3,5-3,6 млн тонн (+9% до 2023/24 МР), разом з переробкою, яка в 2024/25 МР може оновити історичний рекорд до 2,25 млн тонн (+14% до 2023/24 МР).

Але такі досить оптимістичні прогнози наразі нівелюються на тлі глобального світового зростання виробництва та переробки сої, що вже відчувають українські компанії.

З метою обговорення основних викликів, що можуть постати перед соєвим сегментом у другій половині поточного та наступному сезонах, АПК-Інформ в партнерстві з ГО «Співтовариство виробників і споживачів бобових України» (СВСБУ) оголошує проведення конференції «Soybean and Meal market», яка відбудеться 27 березня в м. Київ.

Конференція «Soybean and Meal market» стане ефективним дискусійним майданчиком для обговорення планів сільгоспвиробників щодо пріоритетів у період проведення посівної кампанії-2025, актуальних питань та прогнозів щодо подальшого розвитку ситуації в секторі сої, а також перспектив сезону-2025/26.

Основні теми та ключові питання конференції:

  • Перспективи виробництва сої в Україні у 2025 році: чому ми, ймовірно, не отримаємо нового рекорду?
  • Сезон агровиробника: експортери vs переробники
  • Друга хвиля зростання переробки соєвих бобів: цінові тренди, фактори впливу та основні ризики внутрішнього сектору
  • Експорт української сої: зростаючий потенціал та нові можливості
  • Положення EUDR в ЄС у фокусі: що змінюється для українських виробників і експортерів
  • Тенденції світового ринку: конкурентоспроможність української сої в умовах глобального зростання виробництва та підвищення ймовірності нових торговельних війн
  • Ринок соєвого шроту як драйвер внутрішньої переробки соєвих бобів
  • Особливості внутрішнього ринку тваринництва та перспективи внутрішнього споживання соєвого шроту та макухи
  • Соєва олія: основні тенденції та покупці.

Захід буде цікавий для виробників та переробників олійних культур, трейдерів, споживачів і експортерів рослинних олій та шротів/макухи, агрохолдингів, галузевих асоціацій, виробників обладнання та логістів, експедиторів, а також представників держструктур та ін.

Зареєструватися для участі можна на сайті АПК-Інформ.

Зверніть увагу – до 27 лютого діють найвигідніші умови участі!

 

 

Источник материала
loader
loader