Як правильно варити сардельки, щоб вони залишалися соковитими, не тріскалися і не втрачали смак – розповідає 24 Канал.
Секрети приготування сардельок
Попри широку популярність сардельок, багато хто залишається невпевненим щодо оптимального часу приготування. Як правило, рекомендована тривалість приготування від 5 до 7 хвилин. Однак простого знання часу недостатньо для досягнення найкращого смаку та якості страви.
Експерти радять дотримуватися кількох важливих рекомендацій, щоб сардельки зберегли свій смак.
- Не переварювати
Сардельки зазвичай продаються вже готовими до вживання, а нагрівання призначене насамперед для покращення соковитості та урізноманітнення страви. Переварювання може призвести до втрати їхнього фірмового смаку та кольору.
- Обрати варіант варіння
Ще кілька десятиріч тому обирати варіант для приготування було непотрібно, адже для цього можна було використовувати лише каструлю з водою. Зараз ситуація дещо змінилася. Сучасна господиня може зварити сардельки ще й у мікрохвильовці або мультиварці.
Скільки треба варити сардельки в мікрохвильовці – запитання спірне. Для класичного приготування достатньо 2 хвилин, для підсмаженої текстури – 5.
Що ще слід знати про сардельки
М'ясні вироби у натуральній оболонці перед варкою слід проштрикнути зубочисткою. Так вони не лопнуть. Схожим способом слід діяти при використанні мікрохвильовки, але у цьому випадку продукт краще просто надрізати.
Деякі господині пропонують додавати у воду під час приготування сіль та спеції. Жорстких рекомендацій від фахівців з цього приводу немає, тут все вирішує власний смак.
В мультиварці сардельки можна приготувати на пару. Для цього їх достатньо розмістити на відповідному контейнері та залишити на 12 – 15 хвилин.
А ви знаєте: що робити, якщо суп вийшов занадто жирним.