Приготування квасолі та гороху може розтягнутися на години, якщо не знати цього секрету. Спробуйте його і насолоджуйтеся улюбленими стравами без зайвих витрат часу, розповідає 24 Канал з посиланням на Prosto Way.
Як замочувати бобові
Бобові треба замочувати у теплій воді. Так вони стануть м'якими куди швидше. Також у воду варто додати соду – вона розм'якшить оболонку, завдяки чому бобові зваряться в рази швидше.
Ситно і смачно / Фото Freepik
В процесі воду треба змінити два рази. Це не тільки прискорить варіння, але й зменшить здуття після вживання.
Ще один лайфхак – замочити бобові у холодильнику. В ньому вона може простояти 10 – 12 годин та не "заграє". Якщо часу немає – залийте бобові на годину окропом.
Олія не брикатиме: чим треба покрити пательню.