![Ресторатори без ресторану: зворушлива історія подружжя з Херсона, яке почало власну справу у США](https://thumbor.my.ua/tgQuqdJWtVZnLEPg1ns_TQQSapI=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F420940dd934b2ee17e51f57454739f47.jpg)
Ресторатори без ресторану: зворушлива історія подружжя з Херсона, яке почало власну справу у США
Історію Євгенії та Костянтина Мухіних розповіло видання "Голос Америки", пише 24 Канал. Подружжя з маленькою 6-річною на той час донькою жили у Херсоні, коли російські війська окупували місто.
Українці відкрили кухню на колесах у Денвері
Як розповіла пара, мирні протести херсонців переросли в переслідування, унаслідок чого люди зникла безвісти. Пара на той час вже відкрила свій другий ресторан, тому під час окупації допомагала місцевими з приготуванням і доставкою їжі.
Євгенія Мухіна-Каркіна розповіла, що через російське вторгнення життя миттєво перевернулось. За словами жінки, ситуація на окупованих територіях погіршувалася і після погроз подружжя вирішило покинути Херсон.
Українці відкрили кухню на колесах у Денвері / Фото з фейсбуку Sunflower Ukrainian Foods
Євгенія згадала, що ховала дітей у підвалах, поки допомагала іншим. Коли ж волонтери почали зникати, то, як каже жінка, вони вирішили покинути окупований Херсон заради безпеки дітей.
Пара покидала окуповане місто вночі пішки, а згодом за допомогою друга перебралася до США.
Костянтин Мухін зізнався, що починати у США була складно, адже всі накопичення залишилися в Україні. Чоловік спробував себе у ролі шеф-кухаря у кількох ресторанах і кафе Денвера, але хотів відкрити власний заклад.
Подружжя готує українські страви / Фото з фейсбуку Sunflower Ukrainian Foods
Проаналізувавши ситуацію, подружжя вирішило, що найкращим рішенням буде кухня на колесах – "ресторатори без ресторану", як називало себе подружжя. Тепер їхня кухня на колесах працює у різних районах Денвера.
Клієнти дізнаються про їх місцезнаходження через онлайн-календар. У меню вареники, налисники, голубці, деруни, котлета по-київськи та сезонні салати. За словами Костянтина, це родинні рецепти, які асоціюють з дитинством.
Свій ресторан подружжя назвало Sunflower Delicious Ukrainian Food – "соняшникова їжа". Як розповіла Євгенія, соняшники в неї асоціюються з Херсонщиною.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)