Переробникам не вистачає бобових
Переробникам не вистачає бобових

Переробникам не вистачає бобових

В Україні потрібно збільшувати площі під бобовими, зокрема горохом, адже на ринку не вистачає сировини для переробки.

Про це розповів комерційний директор EU-NOMIA Онур Ватан під час відзначення Всесвітнього дня бобових в Україні.

«На Одещині аграрії відходять від вирощування соняшнику, адже через кліматичні зміни він там уже не дає потрібної врожайності. Фермери підбирають більш посухостійкі культури — горох, сочевицю, просо, сорго і навіть кунжут. Площі під бобовими в Україні потрібно збільшувати, до того ж ці культури є куди продавати», —  зазначає Онур Ватан.

Він нагадав, що компанія EU-NOMIA має переробні потужності на Одещині, також під час війни було запущене переробне підприємство у Тернополі. Найближчим часом компанія планує побудувати потужності для переробки сочевиці. 

«Плануємо створити на базі Української бобово-соєвої асоціації майданчик для того, щоб аграрії самостійно могли напряму укладати форвардні контракти та експортувати вирощені бобові», — говорить Онур Ватан.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua

Источник материала
loader
loader