![Виробники насіння підлаштовуються під зміни клімату](https://thumbor.my.ua/FeWm9uQEMWBBpKUDFePGvVG07L4=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2Fd38128940b00261b53970245523e4fb9.jpg)
Виробники насіння підлаштовуються під зміни клімату
Виробники насіння постійно пропонують споживачам нові сорти та гібриди, але водночас у їхніх портфелях присутні й перевірені позиції.
Про це в коментарі AgroPortal.ua розповіла виконавча директорка Насіннєвої асоціації України Сюзана Григоренко.
За її словами, виробники знаходять баланс між інноваціями та збереженням популярних продуктів, до яких фермери вже звикли.
«Хоча агросектор є одним із найбільш технологічних, у ньому досі зберігаються певні традиційні підходи. Деякі аграрії віддають перевагу перевіреним рішенням, і виробники поважають цей вибір», — додає Сюзана Григоренко.
Водночас вона деталізує, що у вирощуванні кукурудзи зараз найбільший попит мають середньоранні та середньостиглі гібриди з швидкою віддачею вологи, потужною кореневою системою та високою посухостійкістю. Важливими характеристиками також є стійкість до вилягання та основних хвороб, особливо фузаріозу качана.
По соняшнику спостерігається підвищений попит на гібриди, стійкі до нових рас вовчка, з високою толерантністю до посухи та комплексною стійкістю до хвороб, особливо до фомопсиса та склеротинії. Також важливими факторами є швидка вологовіддача та стабільна олійність.
Щодо сої — фермери надають перевагу сортам із коротким періодом вегетації, оскільки, на їхню думку, соя встигає дозріти до зниження температури та осінніх дощів. Ключовими характеристиками є стійкість до розтріскування бобів, щодо якості — високий вміст білка та стійкість до основних хвороб.
Алла Стрижеус, AgroPortal.ua
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)