Смак кохання крізь віки: готуємо оригінальний пляцок "Роксолана і Сулейман"
Смак кохання крізь віки: готуємо оригінальний пляцок "Роксолана і Сулейман"

Смак кохання крізь віки: готуємо оригінальний пляцок "Роксолана і Сулейман"

Цей пляцок – уособлення смаку кохання та пристрасті, які ніколи не згасають. Над ним потрібно попрацювати, але результат того точно вартує, передає 24 Канал з посиланням на TikTok uliana_85_.

Рецепт пляцка "Роксолана і Сулейман"

  • Час: 2 години
  • Порцій: 12

Інгредієнти:
Листкове тісто:
– 350 грамів борошна;
– 90 мілілітрів молока;
– 200 грамів вершкового масла;
– 50 грамів сметани;
– 1 яйце;
– дрібка солі.
Безе:
– 8 білків;
– 180 грамів цукру;
– 150 фундук;
– 60 грамів кукурудзяного крохмалю.
Крем:
– 8 жовтків;
– 200 грамів цукру;
– 300 мілілітрів молока;
– 400 грамів масла;
– упаковка ванільного екстракту.
Поливка:
– 60 грамів вершків 36%;
– 70 грамів білого шоколаду.

Приготування:

  1. Листкове тісто можна купити, або ж робимо самі. Всі складники повинні бути холодними. Усе з'єднуємо, формуємо 6 кульок та ставимо на годину у холодильник.
  2. Розкатуємо, робимо кілька проколів виделкою та випікаємо 7 – 8 хвилин при 180 градусах. Коржі не повинні сильно зарум'янитись.
  3. Тепер безе: збиваємо білки з цукром до стійких піків, акуратно додаємо фундук та крохмаль, випікаємо 30 хвилин при 130 градусах і ще годину 100 градусах.
  4. Настала черга крему. Збиваємо розм'якшене масло, поволі додаємо усі інші інгредієнти.
  5. Збираємо пляцок у такій послідовності: 3 листкові коржі, 2 безе і знову 3 листкових коржі, все перемащуємо кремом.
  6. Поливка: нагріваємо вершки, додаємо шоколад, залишаємо на 2 – 3 хвилини, після чого вимішуємо до однорідності. Ставимо на 40 хвилин у холодильник, і лише тоді поливаємо пляцок.

Смачного!

Швидко і легко: ароматні ватрушкиза 20 хвилин на всю сім'ю.

Источник материала
loader
loader