Чудовий варіант для вечері: готуємо фаршировану картоплю з сиром та беконом
Чудовий варіант для вечері: готуємо фаршировану картоплю з сиром та беконом

Чудовий варіант для вечері: готуємо фаршировану картоплю з сиром та беконом

Хрустка скоринка, ніжна начинка, розтоплений сир і пікантний бекон – ідеальне поєднання для ситної вечері, повідомляє 24 Каналз посиланням на Kwestia smaku. Ця страва не потребує складних інгредієнтів чи довгого приготування, тож стане чудовим вибором для кожної господині.

Рецепт фаршированої картоплі

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 кілограм картоплі (середнього розміру, наприклад, для запікання);
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 100 грамів бекону;
– 100 грамів сиру чеддер;
– 4 столові ложки шніт-цибулі;
– 3 столові ложки вершкового масла;
– 2 столові ложки вершків + для подачі;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Ретельно вимийте картоплю, змастіть її оливковою олією, а потім загорніть кожну окремо в шматок алюмінієвої фольги.
  2. Викладіть картоплю на деко та поставте в розігріту духовку. Випікайте приблизно 1,5 години. Духовку не вимикайте.
  3. Поріжте бекон кубиками та обсмажте на сковороді. Натріть сир чедер на тертці, а цибулю дрібно поріжте.
  4. Запечену картоплю дістаньте з фольги, розріжте навпіл і вийміть м’якоть, залишивши приблизно 0,5 сантиметра біля шкірки. Покладіть м’якоть у миску.
  5. Всипте сіль і перець до смаку, додайте половину бекону, половину сиру чедер і половину шніт-цибулі. Додайте розм’якшене масло та вершки. Ретельно перемішайте.
  6. Помістіть начинку назад у шкірки та загорніть у фольгу з боків. Посипте зверху сиром, що залишився, беконом і шніт-цибулею. Поставте в духовку ще на 5 хвилин.
  7. Вийміть та подавайте з додатковими вершками. За потреби приправте сіллю й перцем.

Що приготувати на вечерю: прості рецепти чудовихстрав.

Источник материала
loader
loader