/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fcd7a5ec5cdfcfb28d153c6f364db4148.jpg)
Цей секрет знають одиниці: для чого додавати оцет до картоплі при варінні
Щоб картопля не розварилася і не розвалювалася у салаті, бувши нарізаною, господині застосовують одну хитрість. Саме про неї сьогодні і розповідає 24 Канал з посиланням на Главред.
Навіщо додавати оцет до картоплі при варінні
У кулінарній підказці для приготування картоплі на салат експерти рекомендують додавати невелику кількість столового оцту в киплячу воду під час варіння бульб. Цей прийом сприяє утворенню тонкої скоринки на картоплі, завдяки чому вона зберігає форму при нарізанні.
Як зробити це правильно:
- Дочекайтесь, доки закипить вода, покладіть бульби.
- На 2 літри води візьміть 1 – 2 столові ложки столового оцту 9%.
Так картопля збереже свою твердість і цілісність незалежно від тривалості приготування.
Крім того, кислотність оцту відіграє вирішальну роль у збереженні цілісності пектину – фактора, який суттєво впливає на текстуру картоплі.
А ви знаєте: як прибрати кислоту з борщу.

