Про неї писав ще Котляревський: рецепт неповторної української шпундри
Про неї писав ще Котляревський: рецепт неповторної української шпундри

Про неї писав ще Котляревський: рецепт неповторної української шпундри

Не варто забувати традиційні страви, історія які проходить крізь століття. Автентичність – далеко не все, чим вони можуть потішити сучасних господинь, розповідає 24 Канал з посиланням на ВВС.

Рецепт шпундри

  • Час: 2 години
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів свинини (ошийок);
– 1 – 2 буряки;
– 2 цибулі;
– 3 столові ложки оцту;
– 3 столові ложки олії або смальцю;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– 2 столові ложки борошна;
– сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. Очищені буряк і цибулю наріжте великими шматками та злегка обсмажте разом з м'ясом.
  2. Додайте подрібнений часник. Традиційно шпундру готують на буряковому квасі, але його можна замінити водою з оцтом або лимонним соком.
  3. Додайте оцет, розведений водою, так, щоб рідина майже покрила м'ясо.
  4. Тушкуйте м'ясо на слабкому вогні або в духовці при 170 – 180 градусах протягом 1 – 2 годин, залежно від розміру шматків м'яса.
  5. Перед готовністю додайте дві столові ложки борошна, сіль і перець за смаком, ретельно перемішайте і через кілька хвилин зніміть з вогню.
  6. Шпундру можна подавати з картоплею або як самостійну страву зі сметаною та зеленню.

Смачного!

Без яєць та молока: манник, який просто тане у роті.

Источник материала
loader
loader