/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2Fff624b9c96ca9386c313da492752fb03.jpg)
Світовий ринок морозива за вісім років подвоїться і сягне $140 млрд
Світовий ринок морозива за вісім років подвоїться і сягне $140 млрд
Обсяг світового ринку морозива, який 2024 року оцінювався у $77,8 млрд, зросте до $79,4 млрд поточного року, а 2033 року становитиме $139,7 млрд.
Такий прогноз зробили аналітики Straits Research, які вважають, що ринок зростатиме на 6,7% щороку протягом прогнозованого періоду (2025-2033 роки), пише Globe Newswire.
Зазначається, що глобальний ринок морозива є динамічним сектором, який живиться зміною споживчих уподобань та інноваціями в розробці продуктів. Він включає традиційні креми на основі молочних продуктів, безлактозні альтернативи, варіанти на рослинній основі та функціональні різновиди, збагачені корисними інгредієнтами, такими як фрукти, горіхи та пробіотики.
Постійна зміна споживчих уподобань і сезонний попит стимулюють зростання ринку.
Сприйняття морозива як більш здорового місцевого продукту є основним рушієм ринку. У таких країнах, як США, Німеччина та Франція, зростає зрушення в бік крафтового морозива, виготовленого з органічних інгредієнтів і унікальних смаків.
Водночас дедалі більший попит на рослинне морозиво відкриває нові можливості для ринку. Функціональне морозиво, збагачене вітамінами, пробіотиками та антиоксидантами, набуває популярності, надаючи споживачам додаткові переваги для здоров’я.
Споживачі також дедалі більше підтримують бренди, які надають пріоритет стійкості. Компанії, які застосовують екологічно чисті практики, такі як використання біорозкладаного паковання та постачання органічних інгредієнтів, отримують конкурентну перевагу.
Європа стала домінуючим гравцем на світовому ринку морозива. Очікується, що ринок регіону продовжуватиме зростати приблизно на 5% щорічно, підсумували фахівці.
