/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fb3a6dfe2260a8cb787e0c9c99515d855.jpg)
Міжнародний день карбонари: готуємо італійську пасту всього за 30 хвилин
З цієї нагоди 24 Канал пропонує рецепт, за яким відома італійська паста готується всього за 30 хвилин. Відтворіть "Карбонару" на власній кухні й ви!
Паста "Карбонара"
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4
Інгредієнти:
– 12 мілілітрів олії оливкової Extra Virgin;
– 225 грамів бекону;
– 1 зубок часнику;
– 3 яйця;
– 100 грамів пармезану тертого;
– 450 грамів спагеті;
– сіль – на смак;
– перець чорний мелений – на смак.
Приготування:
- Поставте кип'ятитися велику каструлю з підсоленою водою (столова ложка солі на кожні 2 літри води).
- Поки вода закипає, на великій сковороді на середньому вогні нагрійте оливкову олію. Бекон наріжте на кубики, закиньте до сковороди й готуйте повільно до хрусткої скоринки.
- Додайте подрібнений часник і готуйте ще хвилину, потім вимкніть вогонь і покладіть бекон і часник у велику миску.
- У невеликій мисці збийте яйця і підмішайте приблизно половину сиру.
- Щойно вода закипить, додайте сухі макарони і варіть, не накриваючи.
- Коли макарони будуть ледве твердими щипцями перекладіть їх у миску з беконом і часником. Залиште трохи води, в якій варилася паста.
- Перекладайте макарони з каструлі в миску швидко, щоб вони були гарячими. Тепло пасти повинно нагріти яйця настільки, щоб створити ніжний соус.
- Додайте збиті яйця із сиром і швидко перемішайте. Посоліть на смак. Додайте трохи води, в якій варилася паста, щоб карбонара не була сухою.
- Подавайте відразу з рештою пармезану та свіжомеленого чорного перцю.
Смачного!
Теж приготуйте: смачна й соковита запечена форель.

