Міжнародний день карбонари: готуємо італійську пасту всього за 30 хвилин
Міжнародний день карбонари: готуємо італійську пасту всього за 30 хвилин

Міжнародний день карбонари: готуємо італійську пасту всього за 30 хвилин

З цієї нагоди 24 Канал пропонує рецепт, за яким відома італійська паста готується всього за 30 хвилин. Відтворіть "Карбонару" на власній кухні й ви!

Паста "Карбонара"

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:
– 12 мілілітрів олії оливкової Extra Virgin;
– 225 грамів бекону;
– 1 зубок часнику;
– 3 яйця;
– 100 грамів пармезану тертого;
– 450 грамів спагеті;
– сіль – на смак;
– перець чорний мелений – на смак.

Приготування:

  1. Поставте кип'ятитися велику каструлю з підсоленою водою (столова ложка солі на кожні 2 літри води).
  2. Поки вода закипає, на великій сковороді на середньому вогні нагрійте оливкову олію. Бекон наріжте на кубики, закиньте до сковороди й готуйте повільно до хрусткої скоринки.
  3. Додайте подрібнений часник і готуйте ще хвилину, потім вимкніть вогонь і покладіть бекон і часник у велику миску.
  4. У невеликій мисці збийте яйця і підмішайте приблизно половину сиру.
  5. Щойно вода закипить, додайте сухі макарони і варіть, не накриваючи.
  6. Коли макарони будуть ледве твердими щипцями перекладіть їх у миску з беконом і часником. Залиште трохи води, в якій варилася паста.
  7. Перекладайте макарони з каструлі в миску швидко, щоб вони були гарячими. Тепло пасти повинно нагріти яйця настільки, щоб створити ніжний соус.
  8. Додайте збиті яйця із сиром і швидко перемішайте. Посоліть на смак. Додайте трохи води, в якій варилася паста, щоб карбонара не була сухою.
  9. Подавайте відразу з рештою пармезану та свіжомеленого чорного перцю.

Смачного!

Теж приготуйте: смачна й соковита запечена форель.

Источник материала
loader
loader