Місити довго не треба, а смак неймовірний: рецепт паски в мультиварці
Місити довго не треба, а смак неймовірний: рецепт паски в мультиварці

Місити довго не треба, а смак неймовірний: рецепт паски в мультиварці

Тісто для цієї випічки підіймається безпосередньо в чаші мультиварки. В результаті випічка виходить широкою і низькою, але при цьому надзвичайно ароматною і смачною. Рецептом паски в мультиварці ділиться 24 Канал.

Паска в мультиварці

  • Час: 4 години
  • Порції: 1

Інгредієнти для тіста:
– 550 грамів борошна;
– 150 грамів цукру;
– 3 яйця;
– 100 грамів вершкового масла;
– 150 грамів родзинок;
– 120 грамів цукатів;
– 120 грамів коньяку;
– щіпка ваніліну;
– щіпка солі.

Для опари:
– 200 мілілітрів молока або вершків;
– 4 столові ложки борошна;
– 1 столова ложка цукру;
– 8 грамів сухих дріжджів.

Приготування:

  1. Яйця і молоко мають бути кімнатної температури. Родзинки замочіть в гарячій воді на 10 хвилин, потім обсушіть і разом з цукатами обваляйте в борошні.
  2. Для опари злегка підігрійте молоко або вершки, змішайте з дріжджами, борошном і цукром. Перемішайте до однорідності і поставте на 40 хвилин в тепле місце.
  3. Для тіста збийте яйця з цукром, щіпкою солі і ваніліну. Потім додайте розтоплене вершкове масло. У яєчну суміш вмішайте готову опару.
  4. У тісто поступово вмішуйте борошно. Спочатку замішуйте тісто ложкою, а коли воно стане занадто тугим – місіть руками. Тісто достатньо перемішати до однорідності, не вимішуйте занадто довго.
  5. Викладіть тісто в чашу мультиварки, змащену соняшниковою олією. Увімкніть режим "Мультикухар" і поставте температуру 30 градусів. Залиште тісто підійматися на 1 годину. Якщо такого режиму немає, можна накрити чашу з тістом рушником і поставити в тепле місце.
  6. Після того, як тісто піднялося і збільшилося вдвічі, перекладіть його на присипаний борошном стіл. Вмішайте в тісто цукати, родзинки й ложку коньяку. Тісто перемісіть до однорідності.
  7. Чашу мультиварки вимийте, обсушіть і знову змастіть олією. Викладіть в неї тісто і залиште для підйому на 30 хвилин в режимі "Мультипекар" або в теплому місці. Тісто збільшиться наполовину.
  8. Після цього включіть режим "Випічка" на 1 годину і 40 хвилин. Потім увімкніть режим "Підігрів" на 20 хвилин і відкрийте кришку мультиварки. Після цього випічка готова.

Смачного!

Теж смачний рецепт: сирна паска без випічки зі смородиною і лимонним курдом.

Теги по теме
Пасха
Источник материала
loader
loader