Свинина перед Великоднем подорожчала на 5%
Свинина перед Великоднем подорожчала на 5%

Свинина перед Великоднем подорожчала на 5%

Свинина перед Великоднем подорожчала на 5%

Ціни на живець свиней забійних кондицій у передвеликодній тиждень зросли на 5,5% порівняно з попереднім тижнем.

Про це повідомила асоціація «Свинарі України».

«Жвава заготівля свинини напередодні Великодня на тлі ослабленої пропозиції кондиційного промислового живця сприяла подальшому росту котирувань. Так, більшість товарних партій живця цього тижня закуповували по 89-92 грн/кг. Оскільки епізодично зустрічалися дещо нижчі ціни, середньоринкова ціна тяжіє до нижньої межі діапазону та складає 89,2 грн/кг (+5,5% до минулотижневої)», — констатують аналітики.

Оцінки м'ясопереробників щодо динаміки торгівлі перед святковими вихідними неоднозначні. Так, частина з них констатує, що обсяги продажів менші, ніж напередодні Великодня у попередні роки. Інші, навпаки, відзначають пожвавлення попиту та вважають, що зменшення обсягів торгівлі відповідає скороченню ємності ринку та внутрішнього виробництва.

«З огляду на це, а також на початок пікніково-шашличного сезону, м'ясопереробники здебільшого очікують або короткотривалої консолідації цін у межах 90-93 грн/кг, або подальшого здороження у відповідь на сезонну зміну споживчої активності за обмеженої пропозиції кондиційної свинини», — підсумували в асоціації.

Источник материала
loader
loader