/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fbc9d1cf171f4514a53a9f1ba671559eb.jpg)
Без них не обходиться жодне свято: готуємо оригінальні великодні тарталетки
Ці тарталетки ідеально доповнять святкову атмосферу. Ви можете наповнити їх улюбленим салатом або вигадати смачну начинку з мʼяса, яєць та соусу, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "На пенсії".
Рецепт великодніх тарталеток
- Час: 1 година
- Порцій: 6
Інгредієнти:
– 250 грамів борошна;
– 1 яйце;
– 120 грамів вершкового масла;
– 1/2 чайної ложки солі;
– 1/2 чайної ложки розпушувача;
– 1 – 2 столових ложок води (за потреби).
Приготування:
- З’єднайте борошно з розпушувачем та сіллю, ретельно перемішайте. Додайте холодне вершкове масло, нарізане кубиками, та яйце. Швидко замісіть тісто — не потрібно довго вимішувати, достатньо зібрати масу в кулю.
- Якщо яйце невелике і маса недостатньо з’єднується, долийте 1 – 2 столові ложки холодної води. Загорніть тісто у плівку й залиште в холодильнику на пів години.
- Відокремте невелику частину тіста для майбутніх ручок до кошиків. Основну частину розподіліть по формочках, формуючи тарталетки. Надлишки тіста приберіть, а якщо десь бракує — додайте. Дно кожної формочки наколіть виделкою, щоб тісто не деформувалося при випіканні.
- З тіста, що залишилось, зробіть тонкі джгутики, поєднайте їх парами та заплетіть у косички довжиною близько 10 – 12 сантиметрів. Сформуйте з них дуги — майбутні ручки.
- Прикладіть до формочок, щоб перевірити відповідність розміру.
- Випікайте тарталетки разом із ручками при 180 градусів приблизно 10 хвилин — вони мають лише злегка зарум’янитися. Дістаньте з духовки, акуратно вийміть з форм і дайте охолонути.
- Наповніть улюбленою начинкою або салатом і вставте ручки — ваші кошики готові до подачі!
Смачного!
Ідеальне поєднання: великодній салатз улюблених інгредієнтів.

