Жахливого похмілля не уникнути, якщо змішувати ці алкогольні напої
Жахливого похмілля не уникнути, якщо змішувати ці алкогольні напої

Жахливого похмілля не уникнути, якщо змішувати ці алкогольні напої

Науковці та медики провели чимало досліджень. Їх цікавило те, що й нас зараз, – чи є певні напої, які не можна змішувати. Чимало людей переконані, що міксування різного алкоголю однозначно спричинить погане самопочуття. 24 Канал з посиланням на ARK Behavior Health розповість, які напої дійсно не варто змішувати.

Похмілля через різні конгенери

У різних видах алкоголю містяться різні конгенери.

Що таке конгенери

Мовиться про побічні продукти бродіння, які здатні посилити похмілля. Вони трапляються у темних напоях: віскі, коньяку, червоній текілі.

І якщо змішувати різні напої з високим вмістом цих конгенерів, то ви можете перевантажити печінку. Як наслідок – наступного дня на вас очікує шалене похмілля. Також ви можете відчувати нудоту та запаморочення.

Які напої не можна змішувати

Почнімо з нагадування про відповідальне споживання. Якщо не перебирати зайвого, то можна буде мінімізувати негативні наслідки. Також варто потурбуватись про ті напої, які ви міксуєте під час відпочинку з друзями, щоб не було негативних наслідків наступного дня. Отже:

Горілка з колою або енергетиками

Алкоголь пришвидшено всмоктується в кров у парі з газованими напоями. Результат – швидке сп'яніння та сильне похмілля опісля. Крім того, кофеїновмісні енергетики здатні замаскувати відчуття сп'яніння, через що ви можете випити значно більше, ніж потрібно.

Віскі з текілою або з ромом

Мовиться про напої з високим вмістом конгенерів. Якщо налягти на такий мікс, то ви перевантажите вашу печінку. Як результат – сильне похмілля, нудота та головний біль наступного дня.

Вино після міцного алкоголю

Як відомо, у вині міститься багато таніну та інших сполук. І вони у парі з міцним алкоголем – горілкою або віскі – здатні спричинити розлад шлунка. Як результат – ускладнюється метаболізм, виникають проблеми з травленням, а також проявляється похмілля.

Пиво після міцного алкоголю

Певною мірою це міф. Але є одне "але"... Ми, як правило, п'ємо пиво у великих кількостях. Якщо після цього ще й беремось до міцного алкоголю, то ми просто перевантажуємо наш організм. Як наслідок – здуття, нудота, а також швидке сп'яніння.

Алкоголь з лікерами або солодкими коктейлями

Тут причина проста. У солодких напоях міститься надто багато цукру. Як наслідок – прискорюється зневоднення, а також різко стрибає рівень цукру. І що ми отримуємо? Посилення похмілля власними ж руками. Також може бути головний біль, слабкість та зневоднення.

Солодкі коктейлі зневоднюють організм / Фото senivpetro

Що робити, щоб не було похмілля?

  • Передовсім варто не міксувати багато видів алкоголю. Слід розуміти, що організму вкрай непросто переробляти різні типи спиртного. Тому у нас і виникає похмілля.
  • Між коктейлями пийте воду. Таким чином ви не лише зменшуєте рівень зневоднення, а й навантаження на вашу печінку.
  • Споживайте відповідально. Яку б комбінацію напоїв ви не обрали, важливо уникати надлишку. Пам'ятайте, що надмір алкоголю негативно впливає на ваше здоров'я.
Источник материала
loader
loader