/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F62fda51eebaa57fa057e69ac4024624a.png)
Для виробництва олії крафтярі з Одещини закуповують сировину по всій Україні
Для виробництва олії крафтярі з Одещини закуповують сировину по всій Україні
Сімейна майстерня ТМ OLEUM IMPERIUM виробляє 20 видів олій холодного віджиму. Сировину використовують переважно з різних регіонів України, частково — закуповують за кордоном.
Про це AgroPortal.ua розповів засновник крафтового виробництва олій холодного віджиму Артем Родіонов під час виставки-конференції Food&NonFoodMaster-2025.
«Наприклад, льон і мигдаль ми купуємо у фермерів з Одещини. Також чимало сировини привозимо з інших регіонів. Приміром, фундук частково замовляємо з Вінниці, а також з-за кордону. Між українським й іноземним фундуком є різниця, смак і аромат у закордонного горіха більш виражені», — зазначив крафтяр.
Олію переробляють потроху, невеликими партіями і продають під замовлення, при цьому дефіциту сировини не відчувають. Минулого року до асортименту додали 3 види олій — чіа, макову, рижієву.
Усі види олій, які виробляють, краще споживати в сирому вигляді у лікувальних цілях, як косметичні засоби, а також у їжу — наприклад, як заправки до салатів.
«Дана продукція містить вітаміни та мікроелементи, які позитивно впливають на організм людини, підвищують імунітет, насичують жирними кислотами, прискорюють відновлювальні процеси. Для смаження наша олія не дуже підходить, хоча до 80°С її можна нагрівати. Якщо ж температура буде вищою, олія гірчитиме, що може зіпсувати страву», — пояснив Артем Родіонов.
Вікторія Полевик, AgroPortal.ua

