/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F57063c51c0811a85d5645c3779d03a25.jpg)
Фермерам доведеться викидати цибулю, якщо не вдасться продати
Цибуля псується на складах виробників
За словами експертки плодоовочевого ринку України Ксенії Гусєвої, багато виробників цибулі змушені пускати продукцію у перероблення, адже її якість вже стрімко погіршується, повідомляє 24 Канал із посиланням на AgroTimes.
А ціну на цей продукт, на жаль підняти не можна, тому що обсяги у запасах ще великі, а якість дуже й дуже низька,
– додає вона.
Гусєва називає цибулю найбільш проблемною позицією на ринку. Минулого року її заклали надто багато – і нормальної ціни на неї не було, пояснює експертка, це була стагнація протягом всього сезону. У кінці березня – початку квітня цибуля торгувалася по 7 – 13 гривень за кілограм і навіть зараз виробники продають її від 8 до 14 гривень за кілограм.
Крім того, з середини квітня в Україну починає йти рання імпортна цибуля, яку першими повезуть Туреччина та Єгипет, а українська озима продукція піде лише у кінці травня, зауважує аналітик "АПК-Інформ".
Важливо! Гусєва резюмувала, що якщо до цього моменту вітчизняні виробники не встигнуть розпродати торішню цибулю, її доведеться просто викинути.

