/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F86dced1e373cea0cb5e20e496126b614.jpg)
Скільки грамів м'яса можна споживати без шкоди для здоров'я та планети
Точна порція м'яса на людину
Дослідницька група під керівництвом екологині Каролайн Гебари з Технічного університету Данії визначила точну порцію м'яса на день, детальніше розповідає24 Канал.
Порція м'яса, що є корисною для здоров'я та екологічно прийнятною становить – 255 грамів на тиждень. Це приблизно дві середні курячі грудки.
"Така кількість дозволяє зберігати повноцінне харчування, знижуючи ризики серцево-судинних захворювань і водночас зменшуючи тиск на екосистеми", – ідеться у статті.
Скільки насправді споживають люди
Для порівняння, у США та країнах Європи у 2021 році споживання м'яса в середньому було в 6–10 разів вищим за цю норму. Особливо шкідливим з точки зору довкілля та здоров'я є червоне м'ясо, зокрема яловичина.
Його виробництво пов'язане з викидами парникових газів, зростанням рівня холестерину в організмі та підвищеним ризиком онкозахворювань і серцевих патологій.
Безпечніше обирати курятину
Натомість курятина, риба, яйця та помірна кількість сиру можуть бути частиною збалансованого раціону, якщо решта харчування включає овочі, цільнозернові, бобові та інші продукти з низьким екологічним слідом.
Автори дослідження наголосили, що про повну відмову від м'яса не йдеться. Вони лише радять споживати його помірно та усвідомлено – на користь здоров'я та майбутнього планети.

