Відомий столичний забудовник радить українцям переходити з форелі на мойву
Відомий столичний забудовник радить українцям переходити з форелі на мойву

Відомий столичний забудовник радить українцям переходити з форелі на мойву

Засновник столичної девелоперської компанії Kan Development, ексзаступник голови КМДА Ігор Ніконов радить українцям вживати маленьку рибу замість елітних сортів. Він перевірив на ртуть дорогу рибу у відомому магазині Egersund Seafood, а згодом показав результати дослідження зразків маленької риби на ртуть. Ніконов підкреслює, у форелі вищий рівень ртуті, аніж у мойві, барабульці та корюшці. Водночас українці у соцмережах прокоментували дослідження: через великі ціни елітні сорти риби їм не по кишені. 

Так, Ігор Ніконов розповів, що надав лабораторії зразки восьми популярних видів маленької риби. Серед них – барабулька атлантична, барабулька чорноморська, стерлядь, форель річкова, мойва, корюшка, устриці Фін де Клер та ставрида. Результати дослідження показали, що у всіх протестованих зразках, за винятком форелі річкової, рівень ртуті в межах допустимих норм, встановлених для споживання людиною.

«Як і обіцяв, зробили аналіз зразків маленької риби на ртуть. Як видно з досліджень, майже вся маленька рибка по цьому показнику відповідає нормативам», – зазначає Ігор Ніконов.

Відомий столичний забудовник радить українцям переходити з форелі на мойву фото 1
скріншот

Раніше Ніконов здав на аналів рибу, що була куплена в магазині-ресторані Egersund Seafood. Там було перевищено рівень ртуті. Р Досліджувані зразки риби, серед яких кликач дикий, голець, форель та лаврак дикий не відповідають вимогам наказу МОЗ №368 від 13.05.2013 року «Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах». 

Відомий столичний забудовник радить українцям переходити з форелі на мойву фото 2

Ігор Ніконов порадив українцям не їсти велику рибу, особливо дику. 

Відомий столичний забудовник радить українцям переходити з форелі на мойву фото 3

Водночас українці коментують дослідження Ніконова: форель – занадто дорога риба для споживання, тому не варто хвилюватися за їхнє здоров'я. 

Відомий столичний забудовник радить українцям переходити з форелі на мойву фото 4
Відомий столичний забудовник радить українцям переходити з форелі на мойву фото 5
Відомий столичний забудовник радить українцям переходити з форелі на мойву фото 6

Також компанія Egersund Seafood відреагувала на скандал, що розгорівся після заяви засновника девелоперської компанії Kan Development Ігоря Ніконова про виявлення перевищеного рівня ртуті в деяких видах риби, придбаної в їхньому магазині-ресторані.

У своїй заяві, наданій у відповідь на запит, компанія Egersund Seafood наголосила на ретельному контролі якості всієї продукції, що представлена в їхніх торгових точках.

Источник материала
loader
loader